Dimecres, 4 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Adif obre la porta per primera vegada al cobriment total de les vies

<p style="text-align: justify;">L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, ho ha comunicat a la nostra redacció després de la reunió que ha mantingut avui a Madrid. L’anunci suposa un important pas endavant en les negociacions mantingudes fins ara.

<p style="text-align: justify;" />

Pere Regull assistia avui a una reunió amb ADIF, a Madrid, per informar-los de les properes accions que l’Ajuntament prendrà per la via judicial tal i com s’havia acordat en el plenari municipal. Però un cop allà, el canvi d’actitud de l’ens ferroviari ha estat clarament notable amb importants millores per a Vilafranca. D’aquestes en destaca principalment el fet que per primera vegada l’ADIF contempla l’opció del cobriment total fins al pont de Moja. L’alcalde ha explicat a Ràdio Vilafranca, que l’ADIF ha instat a l’Ajuntament a encarregar un projecte de cobriment total de les vies, el cost del qual aniria a mitges. Pel que fa a l’execució de les obres, l’ADIF ha dit que es faria càrrec del cost que suposaven les pantalles acústiques, i que la diferència fins al cobriment total, es compartiria entre l’Ajuntament i l’ADIF a parts iguals.

<div style="text-align: justify;"></div>
<p style="text-align: justify;">Un altre dels avenços és el tema de les vibracions i és que l’ADIF reconeix que els estudis encarregats demostren resultats molt diferents en funció dels edificis. Per això es compromet a anar edifici per edifici i solucionar el problema, ja sigui en els mateixos edificis o en les vies.  Aquest fet, sumat a la predisposició per al cobriment total suposa un gran pas endavant,  segons Regull, respecte el conveni del 2004 on l’Ajuntament s’havia de fer càrrec del 100% de la coberta.

<div style="text-align: justify;"></div>
<p style="text-align: justify;"><br />Pel que fa a l’obertura de la part superior de la llosa, que dijous anunciaven des del PSC, Regull ha dit que primer s’haurà de redactar un protocol on es firmin tots els punts acordats i la possibilitat de fer ús d’alguna part de les obres, desmentint així les declaracions de Romero i Fernández. Per tant, ha volgut deixar molt clar, que ara per ara, no es pot fer servir encara la coberta. I que el que proposava el PSC de recepcionar la zona de la llosa sense deixar lligat abans el tema de la cobertura total de les vies era una opció molt arriscada.

<div style="text-align: justify;"></div>
<p style="text-align: justify;">Per últim Regull, també contestava directament a les acusacions del Diputat socialista, Daniel Fernández, que feien referència a la seva actitud en les negociacions. En primer lloc assegurava que no coneix a Fernández i que, precisament, gràcies a la fermesa de l’equip de govern amb les negociacions amb ADIF, ara s’ha aconseguit aquest gran pas endavant.

<div style="text-align: justify;"></div>
<p style="text-align: justify;">L’ADIF per la seva banda, ha fet arribar un comunicat on anuncia totes aquestes qüestions i on torna a recordar a l’Ajuntament que encara ha d’abonar els 24’5 milions d’euros que li deu segons el conveni signat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: