Divendres, 22 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El PSC assegura que l’ADIF ha donat permís perquè l’Ajuntament de Vilafranca pugui fer servir la llosa de la part superior de l’AVE i critica l’actitud de l’alcalde

Des d’avui mateix, l’ADIF permet a l’Ajuntament utilitzar la part superior de la coberta de l’AVE i es compromet també a treure les tanques que estan instal·lades des del 2008.

Francisco Romero i el diputat socialista al Congrés, Daniel Fernández, han volgut destacar les negociacions del grup del PSC amb l’ADIF per tal d’aconseguir aquest pas endavant. Romero, l’ha qualificat d’històric ja que suposa una barrera molt important per a Vilafranca i de la qual ara se’n podran beneficiar tots els ciutadans. En total seran 80.000 metres quadrats disponibles que, per exemple, permetrien fer un aparcament entre l’estació de trens i la d’autobusos, segons ha comentat Romero. <br /><br />Malgrat aquest pas endavant, el regidor socialista ha criticat l’actuació de l’actual equip de govern, ja que segons assegura està instal·lat en el "no" davant les propostes de l’ADIF, però tampoc fa cap contraproposta. En aquest sentit, Romero diu que es podria fer servir l’avantprojecte que es va presentar fa uns anys, tot i que caldria fer-ne el projecte definitiu.

El cap de l’oposició també ha insistit en que s’han de resoldre tots els temes pendents amb l’ADIF, i que l’ens ferroviari, per la seva part, també està disposat a acabar l’estació de rodalies de Vilafranca, sempre que l’Ajuntament pagui els diners que deu.<br /><br />Per la seva banda el diputat Daniel Fernández, ha destacat el paper que han tingut els regidors socialistes vilafranquins en aquestes negociacions i assegura que ADIF ha fet un pas endavant i que sempre ha estat predisposada a solucionar els possibles problemes.<br /><br />En aquest context, ha criticat l’actitud de l’alcalde de Vilafranca Pere Regull ja que, segons assegura, busca permanentment el conflicte fent referència al passat i no busca solucions. Fernández creu que ara l’Ajuntament té una bona oportunitat per desencallar els problemes sobre el pas de l’AVE, perquè, insistia, l’ADIF ha fet un primer pas molt important.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: