Dimecres, 7 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Pla de Mobilitat de Sant Sadurní preveu 3 noves rotondes i la zona 30

El Pla de Mobilitat, elaborat amb finançament de la Diputació, identifica els punts negres de l’eix viari de Sant Sadurní i fa un seguit de propostes per millorar els moviments de vianants i vehicles.

<p />

La construcció d’algunes noves rotondes en punts conflictius és una de les principals propostes de l’estudi. Una d’aquestes rotondes aniria a la intersecció entre el cinturó de ronda i la carretera de can Codorniu, una cruïlla especialment perillosa, i tindria com objectiu reduir la velocitat dels vehicles que circulen per la variant. Una segona rotonda s’ubicaria a la plaça de Santiago Rusiñol i permetria eliminar els semàfors que hi ha a l’avinguda Sant Jordi. Aquesta actuació també té l’objectiu de fer arribar el bus urbà i completar així l’àmplia cobertura que ja està donant.<br />El pla també preveu una reubicació de la rotonda que hi ha a la plaça Pau Casals, així com una reurbanització d’un tram de la rambla de la Generalitat.

Rotondes a banda, aquest pla de mobilitat també planteja un seguit de millores a la xarxa de vianants. Entre les propostes que ben aviat s’engegaran es pot esmentar la reurbanització del nucli de Can Catassús.

El regidor de Medi Ambient i Mobilitat, Isidor Rando, també destaca la implantació de la "zona 30", que equival a una limitació de la velocitat a 30 km/hora a tot el nucli urbà. Aquesta mesura començarà a l’Eixample, que farà les funcions de zona pilot, i després s’estendria.

Isidor Rando recorda que l’estudi és el resultat final d’un treball de molts anys que va incloure un procés de participació ciutadana i l’anomenat Pacte per la Mobilitat, així com una exhaustiva diagnosi. Algunes de les propostes del pla ja s’estan executant, mentre les altres s’aniran desenvolupant a través de tres fases en un termini de 10 anys. 

Altres propostes incloses al Pla de Mobilitat són la millora de la senyalització del carrer Montserrat, la intervenció a la plaça del Pont Romà per millorar la visibilitat dels conductors que s’incorporen en direcció a la carretera de Gelida o completar la senyalització de la nova rotonda que hi ha a la cruïlla entre el cinturó de ronda i la carretera de Masquefa. També es preveu realitzar un estudi específic sobre la possibilitat de fer arribar el bus urbà als nuclis rurals del municipi mitjançant un servei de transport a la carta. 

El Pla de Mobilitat serà debatut properament al ple municipal i, en cas de ser aprovat, esdevindrà el full de ruta de les futures actuacions en aquesta matèria.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: