Dijous, 8 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Buscant el reconeixement de la Unesco per la Festa Major

L’Ajuntament treballarà perquè Vilafranca sigui capital de la cultura catalana i per el reconeixement de la FM com a patrimoni immaterial de la Unesco

Aprofitant el brogit d’activitat cultural d’aquest passat cap de setmana, l’Ajuntament ha iniciat la presentació a diversos nivells de les campanyes per aconseguir que Vilafranca sigui declarada capital de la cultura catalana en l’horitzó del 2014, i també per presentar una candidatura per obtenir el reconeixement de la Unesco com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Festa Major. El regidor de Cultura de l’Ajuntament, Raimon Gusi, destacava que per exemple s’havia aprofitat la visita del recentment nomenat director general de Cultura Popular i Tradicional de la Generalitat per fer-li arribar ja aquestes propostes.
En el cas de la capitalitat cultural catalana, Gusi considera que és qüestió de temps i que arribarà. Pel que al reconeixement de la Unesco, es tracta d’una feina a més llarg termini, en què a més s’ha de tenir el recolzament de l’estat espanyol i lluitar a nivell internacional amb d’altres propostes.<br />Des de l’Ajuntament però, consideren que aquests reconeixement tenen la seva importància, primer pel que representa aconseguir-los, com a intangibles; però sobre tot i com a més tangible, el fet de promoció de la ciutat que poden representar.

Pel regidor no cal oblidar tampoc que aquest tipus de reconeixements poden ajudar també a aconseguir suports econòmics d’altres administracions, que en aquests moments no es tenen.<br />Per tal de treballar en aquesta direcció ja fa uns dies es va reforçar el departament de cultura amb la incorporació, per a promocionar i desenvolupar aquests projectes, de Miquel Cartró que serà l’encarregat d’elaborar els dossiers i material necessari per fer arribar aquests propostes a les instàncies pertinents.<br />Apuntar també que en aquests moments ja es pot votar per el Drac de Vilafranca en el marc del concurs que organitza el programa Mans de Catalunya Ràdio per aconseguir ser el petit tresor de Catalunya. Es pot fer a través del facebook del programa.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: