Dimarts, 6 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Per segon any la CUP organitzava una ruta impossible per mostrar les zones inaccessibles per a persones amb mobilitat reduïda

Diumenge, dins dels actes de les Festes de Sant Raimon, la CUP de Vilafranca organitzava la segona edició de la seva ruta impossible. Una iniciativa que es va fer l’any passat per primer cop, amb la voluntat d’assenyalar i fer visibles a la resta de ciutadans i sobre tot a l’administració, zones de la vila que son pràcticament inaccessibles per a persones amb mobilitat reduïda.

Des de la CUP, Jordi Hill remarcava que la voluntat en aquesta segona edició ha estat mantenir l’esperit reivindicatiu de la ruta, assenyalant espai i zones que son de difícil o impossible accés per a persones amb mobilitat reduïda, però en aquesta ocasió a més construint-hi unes rampes provisionals amb sorra per mostrar que amb pocs recursos es podrien solucionar aquestes mancances de manera més definitiva.

Des de la CUP recorden que cada dia hi ha força gent a Vilafranca que batalla per poder-se moure amb llibertat, i que no pot. Reconeixen que s’ha fet molta feina, però que encara queda molt per fer. Posaven alguns exemples, com l’accés a la casa de la vila a través de dues pesades portes de vidre que difícilment poden ser obertes per una persona amb cadira de rodes; o el fet de la plaça Jaume I, que no te cap rampa d’accés i per tant obliga les persones amb cadira de rodes a moure’s per la calçada a l’igual que els cotxes.<br />La intenció amb la ruta de diumenge era acostar-se a diferents espais públics per tal d’assenyalar-los amb uns adhesius i construir-se unes rampes simbòliques de sorra que ajudessin a fer visibles aquestes limitacions.

La ruta s’ha fet per el centre de la vila, amb la voluntat de mostrar alguns exemples d’indrets amb accessibilitat molt complicada o nul·la per les persones amb mobilitat reduïda.<br />Es tracta de fet, remarquen des de la CUP, de fer visibles aquests espais i de demanar a l’Ajuntament que actuï per tal de solucionar aquestes deficiències i fer una vila per accessible i sense barreres per als ciutadans.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: