Dimarts, 6 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La visió marroquina del conflicte sahrauí

La iniciativa marroquí per la negociació d’un estatut d’autonomia de la regió del Sàhara centra una xerrada de La Llum del Nord

L’Escorxador va ser el marc que va acollir també aquesta altra xerrada sobre el conflicte del Sàhara, en aquest cas organitzada per l’Associació La Llum del Nord i amb la voluntat de presentar la iniciativa marroquí per a la negociació d’un estatut d’autonomia de la regió del Sàhara.<br />Les encarregades de conduir la sessió oferien d’aquesta manera el que és una visió més institucional dels treballs que s’han de fer per trobar una sortida política al conflicte amb el poble Sahrauí.<br />Es va presentar un document que recull d’una banda els compromisos del Marroc per treballar a favor d’una solució política definitiva, es van explicar els elements bàsics de la proposta marroquí i les competències que tindria la Regió Autònoma del Sàhara segons aquest document.<br />S’apunta també el procés d’aprovació i aplicació del estatut d’autonomia, es planteja que serà necessari revisar la Constitució marroquí pe tal d’incorporar-hi l’estatut d’autonomia del Sàhara i també una amnistia general i mesures per tal de facilitar la reinserció de les persones que actualment es troben a l’exili. En el document també s’especifica que la proposta que han presentat a les Nacions Unides constitueix una oportunitat única i real per desencallar aquesta qüestió.<br />Després de la presentació, es va obrir un debat amb els assistents per tal de valorar i comentar la proposta.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: