Dimarts, 6 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La CUP demana als principals grups del consistori que es prenguin seriosament la negociació del pressupost i es deixin de partidismes

Els dos regidors de la CUP van convocar la premsa ahir a la tarda, tot just abans del plenari, per tal de posar sobre la taula de manera clara el seu posicionament sobre les converses que s’estan duent a terme per pactar els pressupostos municipals per enguany.

<p />

Xavier Navarro i Llorenç Casanova van voler posar de manifest el seu malestar per com s’estan duent a terme les trobades entre els diferents grups, amb la sensació que els dos principals grups amb representació a l’Ajuntament no acaben de prendre-s’ho seriosament. Navarro comentava que des de la CUP ja en els pressupostos del 2010 demanaven que es controlés la despesa en inversió davant de la situació econòmica i social que es viu arreu. Una demanda que han fet extensiva als pressupostos d’aquest 2011. Des de la CUP consideren que cal tenir recursos per assegurar que es pot donar resposta a les demandes de les persones que es troben en situacions complicades a nivell social i econòmic. Apostava Xavier Navarro, entre les seves propostes, per donar més suport a l’economia local.

Pel que fa a les inversions, des de la CUP consideren que només es pot parlar de les que son imprescindibles, com ara la rehabilitació del mercat de Sant Salvador, el Mercat de la Pelegrina i el Centre Cívic de l’Espirall.

També van explicar que consideren que ha quedat palès que ni l’actual govern de CiU ni l’anterior del PSC tenen capacitat de racionalitzar la despesa municipal. Com a exemples Navarro i Casanova van posar l’ajut de llibres de text gratuïts per a tothom, sense tenir en compte els ingressos familiars; o les polítiques d’ocupació que venen marcades des de Barcelona i que no s’ajusten a les necessitats dels aturats de la vila. En aquest segon cas per exemple, seria una quantitat propera als 800.000€. Dins d’aquestes despeses que es podrien revisar, la CUP hi posa els 400.000€ que l’Ajuntament hauria de destinar a Vinseum.<br />Xavier Navarro i Llorenç Casanova demanen seriositat en les converses sobre el pressupost i que es marquin unes prioritats clares. Per Navarro cal deixar-se de tacticismes partidistes i tenir voluntat d’avançar.

De cara a la propera setmana la CUP te previst celebrar una assemblea per mirar de consensuar quin ha de ser el seu posicionament en aquest debat i partint de les propostes que ells han presentat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: