Dissabte, 3 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Joves Cristians de Vilafranca valora positivament la Campanya de l’Ampolla

Deixant de banda el nombre d’ampolles buides de cava que s’hagin recollit, la campanya pot considerar-se ja un èxit quant a organització i participació.

Així, l’organització va poder cobrir, tal com estava previst, quasi tota la vila amb els equips que van passar porta per porta per la majoria de barris, i posteriorment col·locar totes les ampolles en els palets instal·lats en el lloc de recollida. El responsable de Joves Cristians, Joanjo Gonzàlez, destaca que prop de 250 joves van participar en la recollida. Gonzàlez vol agrair també la col·laboració de la ciutadania. Des de l’organització lamenten si en alguna casa o particular no s’han passat a recollir les ampolles per descuit o equivocació. Aquest any, novament, tot i la dificultat d’extreure les etiquetes a les ampolles de cava, es valora com un èxit ja consolidat l’actuació de la ciutadania en aquest sentit. Entorn d’un cinquanta per cent de les ampolles recollides no tenien etiquetes autoadhesives.  Joves Cristians de Vilafranca vol agrair tota aquesta participació.  Es valora també molt positivament la participació dels pobles i parròquies de la comarca, que van organitzar la campanya en els respectius municipis i que després van afegir les ampolles al nostre projecte. Concretament han estat Els Monjos, la Granada, Santa Fe, Lavern, Ca l’avi, Can Cartró, el Pla, Sant Miquel d’Olèrdola, Pacs, Vilobí, Moja, Ordal, l’Arboçar, la Bleda, Sant Pere Molanta, Guardiola de Font-rubí, Cantallops, Pontons, Torrelles de Foix, i les Cabanyes.<br />Una mobilització d’aquestes dimensions ha d’haver servit per conscienciar tothom que val la pena fer quelcom per un objectiu solidari, en aquest cas per al projecte "Esmorzars per un any" . El projecte ha estat presentat per les Germanes de la Caritat de Santa Anna, i avalat pel Grup Mans Unides – Tercer Món de les Parròquies de Vilafranca. Quant al nombre d’ampolles recollides i diners obtinguts, ara per ara és difícil donar xifres exactes. Però, a l’espera dels resultats definitius, i tenint en compte les que hi puguin haver defectuoses, per la quantitat de palets que es podien veure, podria ser que enguany s’arribés a una quantitat de 75.000 ampolles. Quantitat més o menys similar de la de l’any passat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: