Dimecres, 7 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es presenta la 3era edició del Congrés d’Art i Paisatge

La tercera edició del Congrés d’Art i Paisatge Vitivinícola inclourà també el Míting Internacional de les Rutes del Vi i el Cava mitjançant un acord entre els ajuntaments de Subirats i de Vilafranca.

Avui s’ha anunciat l’acord al que han arribat els organitzadors del Congrés d’Art i Paisatge i l’ajuntament de Vilafranca per tal de fer coincidir dues iniciatives que van en la mateixa línia. L’any 2006 en el marc del Firaví Vilafranca va celebrar el primer míting internacional de les rutes del vi, per donar un impuls a l’enoturisme. D’altra banda Cal Maristany, a Subirats, va acollir el 2007 el primer Congrés d’Art i Paisatge vitivinícola. La tercera edició de les dues iniciatives ha de tenir lloc aquest 2011 i fruit de l’experiència de col.laboració amb un simpòsium d’escultura que es va celebrar entre els anys 2003 i el 2005, ara ha sortit la iniciativa de coordinar les dues propostes. Així ho han explicat els sues responsables avui. Els alcaldes de Vilafranca, Pere Regull, i de Subirats, Antoni Soler, acompanyats per representants dels patronats de Turisme, Dolors Rius i Pere Guilera, junt amb el director tècnic del congrés, el doctor Miquel Vidal. L’alcalde de Vilafranca destaca que l’objectiu comú és situar les bases per la conservació del paisatge penedesenc i a la vegada continuar desenvolupant l’oferta enoturística. Per la seva banda el membre del patronat de turisme de Subirats i ànima mater del congrés, Pere Guilera, ha explicat que, a diferència d’altres ocasions, l’acord ha estat mol fàcil. També ha volgut destacar la importància pel Penedès que tres universitats destinin els seus esforços per tal de planificar accions en el territori . Ha dit que el sector vitivinícola és bàsic perque el paisatge no es perdi i que cal lligar el congrés amb l’empresariat del Penedès. El director del congrés, Miquel Vidal, ha insistit que el principal objectiu és que les conclusions siguin una eina útil per la societat penedesenca. Vidal ha recordat que el paisatge de la vinya està històricament lligat a la cultura, però també ha volgut insistir en destacar que el paisatge és també un element de desenvolupament econòmic. La tercera edició del Congrés d’Art i paisatge Vitivinícola tindrà lloc entre Subirats i Vilafranca els dies 2 i 3 de juny d’aquest any. S’organitzen diversos blocs monotemàtics i un d’aquests blocs es dedicarà al míting internacional de les rutes del vi.  A més de les sessions teòriques el congrés acollirà diverses activitats paral·leles, com per exemple el projecte "Mira Vinya. 5 miradors singulars al Penedès" que consisteix en un treball de la Universitat Politècnica i l’escola d’arquitectura per ubicar tres miradors a la comarca que ofereixin 5 perspectives diferents de la plana del Penedès i de Vilafranca. També es preveu oferir un tast de vins acompanyat d’un espectacle musical i un altre dels projectes és l’anomenat Vinyafranca que consisitrà en construccions artístiques efímeres que s’ubicaran en diferents indrets del Penedès i acabaran confluint a Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: