Diumenge, 1 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Comencen les Festes de Sant Raimon a Vilafranca

Avui, 7 de gener, dia de Sant Raimon,  comencen les Festes d’hivern que ompliran d’activitat cultural Vilafranca fins el 23 de gener.

Les Festes de Sant Raimon 2011 ofereixen unes 120 activitats diferents organitzades per diferents entitats del teixit associatiu de la vila o per els membres de la Coordinadora de les Festes de Sant Raimon, que també s’encarreguen d’organitzar alguns dels actes. A destacar per exemple alguns concerts que tindran lloc el cap de setmana de la setmana vinent, amb Els Pets,  Pep Sala, o el penedesenc Cesck Freixas. Els components de la Coordinadora de les Festes de Sant Raimon han visitat avui els estudis de Ràdio Vilafranca per presentar els actes i exposar la seva experiència a l’hora d’organitzar les festes. El Jordi Galimany assenyala que malgrat venir tot seguit després de la festivitat de Nadal i que se celebren en ple hivern, el seu eslògan és coloreja-les. La coordinadora de les festes d’aquest 2011 és la viva expressió de la diversitat cultural que hi ha actualment a Vilafranca. Galimany considera que ha estat justament aquesta diversitat la que ha enriquit les festes. El primer acte de les festes és especialment significatiu, sobre tot pel col.lectiu de Raimons que des de fa molts anys reivindica el nom, en contraposició del de Ramon de Penyafort. A les sis d’aquesta tarda i a la Plaça de Sant Joan es farà la descoberta de la placa a Sant Raimon de Penyafort, un acte simbòlic promogut per l’Schola Gregoriana de Vilafranca, que a les set de la tarda també organitza a la Basílica de Santa Maria un concert de cant gregorià amb l’Schola Gregoriana de Sant Miquel de Montblanc. A les vuit del vespre tindrà lloc també a Santa Maria l’Ofici solemne amb cant gregorià i cant de goigs a Sant Raimon, presidit pel bisbe de Sant Feliu, Agustí Cortés.  A dos quarts de 10 de la nit i al Saló de Sessions de l’Ajuntament hi ha el Pregó  de les Festes de Sant Raimon 2011 a càrrec d’Ahmed Benallal. Una hora més tard començarà a Cal Bolet el tradicional Sopar de L’euro. Un sopar que continuarà al mateix teatre amb Exhibició de Danses del Món. I a la mitja nit al Forat del Pany té lloc un concert de la Factoria del Ritme. Pel que fa als actes del dissabte , a les sis de la tarda  al Claustre de Sant Francesc, s’ inaugura una Art Performance de Kiko Ruiz. A dos quarts de nou del vespre començarà una Ruta de bars amb els grallers dels Falcons. A  la mateixa hora també té lloc a l’Auditori Municipal un concert de Cant Coral amb el Cor Xamusia. I a les 10 de la nit al Pavelló Firal es fa un Sopar i ball típic peruà.  D’altra banda a dos quarts de 12 de la nit a Cal Bolet es fa un concert i ball amb música tradicional Sota el títol de "Festa per la Terra". El diumenge al matí a la Zona Esportiva es fa la 2a edició de BTT de les Festes de Sant Raimon. A la plaça de Sant Joan l’ Associació de Barbuts organitza el típic esmorzar amb Botifarrada popular. A les dues del migdia del diumenge a Cal Figarot se celebra un dinar amb espectacle musical típic argentí I a les vuit de la nit al Pub d’Kate Festa Country.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: