Dissabte, 10 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Ahmet Benallal pregona les Festes de Sant Raimon

El pregoner de les festes d’hivern de Vilafranca destaca la figura de Sant Raimon de Penyafort pel foment del diàleg cultural que va significar.

Un dels primers actes de les festes de Sant Raimon va ser el pregó que va pronunciar divendres a la nit el president de l’associació La Llum del Nord, Ahmed Benallal. El regidor de cultura, Raimon Gusi el va presentar tot i indicant que Benallal va nèixer fa 42 anys a Tànger, i que fa 10 anys que viu a Catalunya i 5 que està instal·lat a Torrelavit. Està casat i té un fill. És llicenciat en Dret al Marroc i posteriorment s’ha format aquí a Catalunya en temes de mediació, drets humans, resolució de conflictes i cooperació internacional. El president de la Llum del Nord va començar assegurant que mai s’hauria imaginat tenir el privilegi de poder pronunciar una conferència al saló de plens de l’Ajuntament de Vilafranca, i va mostrar-se honorat i emocionat. Tot seguit va iniciar el pregó fent una lloança de la figura de Sant Raimon de Penyafort, patró dels juristes i co-patró de Vilafranca, entre d’altres qüestions perquè va fomentar el diàleg i el coneixement mutu entre cultures i creences de la seva època. Benallal va recordar, per exemple, que Sant Raimon va fundar una escola de llengua àrab a Tunísia l’any 1245. A la segona part del pregó va fer referències personals, per expressar la seva vivència en la integració a la cultura catalana. Benallal també va fer una defensa de la llengua catalana, perquè és la llengua pròpia de Catalunya.  <br />Ahmet Benallal ha estat i està molt vinculat al moviment associatiu i a més de ser el president de l’entitat La Llum del Nord també ha format part de la Junta Directiva de la federació d’ONG de cooperació internacional. Actualment està treballant com a formador en temes de mediació a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya. Va acabar el seu pregó amb visques a Vilafranca, al Penedès i a Catalunya. Desprès d’un llarg aplaudiment l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, va cloure l’acte tornant els honors al pregoner. Regull va assenyalar la voluntat que el saló de plens estigui obert al poble i va destacar que era la primera vegada que pregó de les Festes de Sant Raimon es feia en aquest marc, amb la intenció de donar la importància que es mereixen aquestes festes. L’alcalde també va remarcar la diversitat cultural dels membres de la Coordinadora de les Festes de Sant Raimon i va assenyalar el desig que com en aquest cas, tot Vilafranca visqui la integració amb normalitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: