Dimecres, 7 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca acull l’exposició " Subirachs- Pintures del 2004 al 2009"

L’Aula de Cultura del Fòrum Berger Balaguer presenta aquest Nadal l’exposició " Subirachs- Pintures del 2004 al 2009".

La mostra inclou vint-i-dos pintures de l’artista, més conegut per la seva faceta d’escultor. L’escultura és la tècnica a la qual Josep Maria Subirachs ha dedicat la vida, però, com a artista polifacètic, no s’ha centrat mai en un únic focus d’interès. Prolífic dibuixant, també ha explorat el món de l’obra gràfica, sobretot a través del gravat i de la litografia, ha dissenyat joies i medalles, ha fet cartrons per a tapissos i ha projectat escenografies per al teatre. Coincidint amb el canvi de mil·lenni, Subirachs percep que no li és posible resistir l’esforç físic que requereix la pràctica de l’escultura i és en aquest nou estadi vital quan es refugia en la pintura, iniciant una sèrie de cent setanta quadres, acrílics sobre taula. En la pintura de Subirachs apareix inequívoca la seva personalitat com a artista, una identitat forjada al llarg d’una llarga i reconeguda trajectòria com a escultor que ha deixat la seva empremta fermament marcada en l’espai públic. Davant d’aquestes obres es fa evident que el pintor Subirachs comparteix amb l’escultor, el dibuixant i el gravador l’alfabet simbòlic i els recursos plàstics i conceptuals que caracteritzen de manera inconfusible el seu llenguatge. L’exposició " Subirachs- Pintures del 2004 al 2009" la podeu veure a l’aula de cultura de Caixa Penedès a Vilafranca fins el 23 de gener.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: