Dimecres, 7 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Santa Maria necessita més fons per la primera fase de la rehabilitació

Els treballs de restauració dels campanars i la creu principal de la façana de la basílica de Santa Maria estan a punt d’acabar. El campanar de la dreta ja està lliure de bastides i en qüestió de dies s’acaben de treure les que encara queden. 

<p />

Quant a les obres, ja es pot donar per acabada aquesta primera fase de la rehabilitació però encara no s’ha cobert la totalitat del pressupost. Per això, des de la comissió Santa Maria 2020 recorden que encara continua oberta la campanya d’apadrinar pedres i fer aportacions per col·laborar en els treballs de restauració com explica Josep Maria Feliu. 

Després d’un any i mig de bastides, els campanars i la façana tornen a mostrar-se en la seva totalitat, permetent redescobrir detalls com la creu principal, que ha estat substituïda, o les gàrgoles. També han estat substituïdes les rajoles verdes que serveixen de base a les gerres parallamps dels campanars. El mateix ceramista s’ha encarregat de les rajoles i de les gerres.<br />El procés de substitució de la creu de 1905 també ha permès fer una troballa arqueològica i és que al voltant de la base s’han trobat grafits dels obrers que fa més de 100 anys van treballar en la façana neogòtica. 

Probablement la rehabilitació continuarà per la teulada de l’església, també molt danyada, però això serà en la segona fase. 

Quant a la campanya de la primera fase de rehabilitació, continua per Nadal rebent donatius o amb l’apadrinament de pedres a través del compte corrent obert a Caixa Penedès per la comissió Santa Maria 2020.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: