Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Escola de Música de l’Alt Pdès. fa el concert de Nadal a Santa Fe

L’any passat van congregar 400 persones i aquest dissabte, a les 12 del migdia, esperen omplir el Centre Cívic de Santa Fe.

<p />

Hi participen pràcticament tots els 160 alumnes i el repertori constarà de nadales amb arranjaments moderns, a càrrec del grup de cambra dels professors, com explica la directora de l’escola, Sílvia Romera.

El concert se suma, per primera vegada, als actes a favor de la Marató de TV3. L’entrada serà lliure i des de l’escola animen als assistents a fer un donatiu en una urna que dipositaran a l’entrada. <br />A més, per segon any, els alumnes de cant coral tornaran a la Residència Sant Francesc de Vilafranca a cantar nadales als avis. Aquest concert, que acaba amb un berenar amb els residents, tindrà lloc dijous vinent.

Aprofitant la presentació dels concerts nadalencs, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès ha fet balanç del funcionament de l’Escola de Música de l’Alt Penedès. El projecte va néixer amb la finalitat de portar la música als municipis més petits i sense escola de música.<br />Segons diuen, després de 5 anys, l’Escola està consolidada. Van començar amb 40 alumnes, 2 professors i impartint classe a 5 municipis i aquest curs tenen 161 alumnes, 8 professors i fan classe a 8 municipis: el Pla, la Granada, Santa Fe, Pacs, les Cabanyes, Sant Llorenç d’Hortons, Sant Pere de Riudebitlles i Torrelavit. <br /><br />Des del Consell Comarcal van apostar per un model d’escola descentralitzat i és que són els professors els que es desplacen a cada municipi. Tot i que hi participen 8 municipis hi ha 6 aules perquè els alumnes de Santa Fe i La Granada s’uneixen, així com els de Pacs i Les Cabanyes.<br />Aquest model ha comportat grans dificultats de gestió i ha costat molt de consolidar però cinc anys després, l’objectiu està assolit segons la directora.

L’escola de Música de l’Alt Penedès té un programa de sensibilització per a infants de 4 i 5 anys, un programa d’iniciació de 6 a 7 anys, el programa d’aprenentatge bàsic per als alumnes de 8 a 12 anys i les classes de música clàssica, moderna i tradicional per a joves i adults.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: