Diumenge, 20 d'abril de 2025
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Associació AMPANS de Manresa guanya el segon concurs d’espots sobre salut mental

Divendres al teatre Cal Bolet es va fer el lliurament dels guardons del que era la segona edició del Concurs d’espots sobre salut mental que organitzen el Servei Prelaboral Entrem-hi i el Club Social El Turó, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vilafranca i l’associació AMMFEINA.

En aquesta segona edició han participat un total de 29 treballs provinents d’arreu de Catalunya, que van centrar-se en el lema que era "Les fortaleses de les persones amb alguns problemes de salut mental: un punt de vista positiu". El primer premi va ser "La fortalesa de la vida", de l’associació AMPANS de Manresa. Dos dels components de l’equip que va fer possible aquest treball, el Josep Maria Gimenez i la Montserrat López, explicaven d’aquesta manera el que havien volgut transmetre amb el seu espot.

Aquest primer premi estava dotat amb 500 euros patrocinats per l’Ajuntament de Vilafranca. El segon premi va ser per l’Associació AREP de Barcelona, amb l’espot "Fortaleza de un amanecer"; i el tercer se’l van repartir ex-aequo el Servei Prelaboral Entrem-hi de Vilafranca amb "Passos cap a la inserció", i el Centre Mèdic Psicopedagògic Osona amb "No som tant diferents". Tant el segon com els tercers van rebre una caixa de catànies com a premi.<br />Finalment hi va haver un premi especial AMFEINA al millor espot sobre el món laboral, dotat amb 200 €, que va recaure en el Servei de Rehabilitació Comunitària Dreta de l’Eixample de Barcelona amb "Hoy puede ser un gran dia".<br />Abans del lliurament de premis el subdirector General d’Atenció a les Persones de l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials de la Generalitat, Lluís Grande, va destacar que iniciatives com aquesta ajuden a trencar l’estigma que tenen les malalties mentals. Per Grande ajudar a canviar la prespectiva amb que la societat mira les persones que pateixen aquest tipus de malalties és una tasca important, com també ho és sumar esforços a nivell de promoció d’accions amb vessants culturals i creatives d’aquests col·lectius.

També van prendre la paraula la presidenta del Club Social El Turó, Francesca Vendrell; el president d’Entrem-hi Joan Ramon Padró i el regidor de l’Ajuntament de Vilafranca Raimon Gusi.<br />Així mateix es va projectar una intervenció de l’escriptor anglès Matthew Tree, que va explicar que de jove va patir un trastorn d’obsessió compulsiu. El conegut escriptor va relatar les seves pors internes, les sessions de teràpia i com tot plegat l’havia ajudat a conèixer gent que tenia altres problemes i com amb el temps i esforç ho havia anat superant.<br />Apuntar que entre els 29 treballs participants n’hi havia quatre de vilafranquins. Un d’Entrem-hi, un del Servei Prelaboral Entrem-hi i dos del Club Social El Turó.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: