Divendres, 22 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’ampliació del centre sociosanitari Ricard Fortuny permetrà traslladar-hi els avis de la residència Sant Francesc

En les properes setmanes està previst que comencin ja les obres d’ampliació del centre sociosanitari de Vilafranca.

Unes obres que consistiran en afegir una planta més a un dels edificis que ara és de tres pisos, i d’altra banda, construir un nou mòdul de 200 metres quadrats a la part del davant de l’edifici. <br />A la part superior s’hi farà la nova residència on hi haurà un total de 75 places, per tant, la oferta s’amplia en 13 places respecte les que hi havia a la residència Sant Francesc, tot i que de moment no seran concertades. Precisament, l’alcalde de Vilafranca ha volgut insistir en que intentaran que siguin concertades més endavant, però que de moment, és molt difícil que la Generalitat en concedeixi més.
D’altra banda, al nou mòdul que es farà a la part exterior hi haurà dues plantes. La planta baixa es destinarà al centre de dia que ara hi ha a l’Hospital Vell, mentre que en la primera planta s’hi ubicarà la Unitat d’especialització Sociosanitària d’Atenció en Cures Pal·liatives, una unitat que fins ara no existia a Vilafranca i que tindrà 6 habitacions individuals per a les famílies i els malalts.

Està previst que les obres s’allarguin aproximadament fins al mes de setembre tot i que alguna unita potser s’enllestirà durant l’estiu. El cost total oscil·larà entre 1’8 i 1’9 milions d’euros. <br />Pel que fa a la incògnita sobre què s’hi farà a l’edifici de la residència de Sant Francesc, l’alcalde ha dit que aspiren a tenir una unitat docent d’infermeria d’acord amb alguna universitat catalana, però que de moment encara hi està treballant i fins que no ho tingui segur no donarà més detalls. De ser així, seria el primer centre universitari a Vilafranca i hi hauria 320 places repartides en 4 cursos de 80 alumnes. <br /> 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: