Dimarts, 26 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Fira del Gall de Vilafranca espera rebre 40 mil visitants

Aviram, gastronomia, vins, tallers, visites enoturístiques i artesania són només algunes de les propostes que durant aquest cap de setmana tindran lloc a Vilafranca i a l’Alt Penedès.

Durant tots aquests anys, la Fira del Gall ha anat evolucionant i incorporant nous elements, però sempre ha mantingut la seva essència tradicional com destaca la regidora de Comerç de Vilafranca, Dolors Rius. Quant a l’assistència, la directora del Patronat de Comerç i Turisme, Pilar Yagüe, confia a mantenir o fins i tot superar els 40 mil visitants de l’any passat.
<div></div>
Al Mercat d’Aviram de Pagès, els criadors portaran entre dissabte i diumenge 3.000 peces, destacant els galls negres del Penedès. Altres espais significatius són el Superceller, la Mostra de Vins Negres DO Penedès amb 17 vins i la Mostra de Cuina d’Aviram amb 20 plats per escollir. La presidenta del Penedès Gastronòmic, Olga Guasch, destaca que tots els restaurants tindran un plat de gall negre.

Aquest 2010, entre les novetats més destacades hi trobem, per una banda, la recuperació, desprès d’un parèntesi de dos anys, del Concurs de Truites i per l’altra, l’ampliació del Concurs-Exposició de Gallina Penedesenca, que incorpora una Mostra-Concurs de Races Catalanes. 

<br />Tampoc faltaran nous tallers oberts a tots els visitants, de fotografia de la Fira, un taller dels sentits per aprendre a distingir gustos i aromes dels vins, així com tastos de vins i caves en un reguitzell de cellers de la comarca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: