Diumenge, 11 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

AI celebra el 10 de desembre

Amnistia Internacional del Penedès ha realitzat una lectura pública de la Declaració Universal dels Drets Humans.

Aquest divendres passat, 10 de desembre, feiat 72 anys que es va  aprovar la Declaració Universal dels Drets Humans per les Nacions Unides. El grup d’Amnistia del Penedès està celebrant aquest any el desè aniversari de la seva constitució, i divendres les dues commemoracions van confluir en un acte emotiu. Es va fer una lectura pública dels 30 articles de la declaració.<br />El coordinador del grup del Penedès d’Amnistia, Joan Parra, ens recordava que l’any 1948, desprès de la segona guerra mundial, hi havia una consciència entre els estats arreu del món que calia fer alguna cosa. L’acte tenia lloc a l’Auditori del Vinseum de Vilafranca i anava a càrrec de diverses persones reconegudes en diferents sectors socials de la vila, entre els que hi havia polítics locals, membres de sindicats, o representants del col·lectiu immigrant. L’objectiu era fer una crida ciutadana. Aquest acte s’emmarcava en les activitats que Amnistia Internacional del Penedès ha programat per aquest any 2010 en motiu del seu 10è aniversari. Les activitats, però, s’allargaran fins l’abril del 2011. Entre elles destaquen una taula rodona sota el títol "Europa, Drets Humans?" a càrrec d’Alfonso López, president de la secció espanyola d’Amnistia Internacional, i Raül Romeva, eurodiputat per ICV, el 21 de gener a l’Auditori del Vinseum; o la presentació, el 10 de febrer, de l’informe Amnistia sobre centres de menors a Catalunya.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: