Diumenge, 28 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La música de Tomàs Berdié reviu a través de diverses generacions

El centenari del naixement del compositor vilafranquí Tomàs Berdié s’ha celebrat a Vilafranca amb un concert que ha implicat alumnes de l’escola Municipal de Música, el Cor Xamusia, la Cobla Catània i l’Agrupació Polifònica.

El concert tenia lloc aquest dissabte al vespre a l’Auditori Municipal i permetia recuperar i fer reviure la música de Berdié en totes les seves vessants. Es van sentir sardanes, cant coral, nadales i peces religioses, tot perquè el públic i els mateixos músics es fessin una idea de la importància de la figura del compositor. Berdié és un músic imprescindible per comprendre l’activitat musical i la cultura de la Vilafranca del segle XX, com explica Joan Cuscó, musicòleg i responsable de l’arxiu musical de Vinseum.
Cuscó destacava que, en aquest concert, s’han vist implicades diferents generacions que han descobert o redescobert una música que els ha fet gaudir en tots els casos.

El concert ha constatat que Berdié continua captant l’atenció dels músics. L’homenatge al compositor continuarà el proper dia 17 amb la presentació d’altres obres composades durant la guerra civil.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: