Diumenge, 28 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Mostra de Curtmetratges de Vilafranca dedica el cap de setmana a la selecció oficial i als curts internacionals

Dijous, divendres i dissabte, el teatre municipal Cal Bolet ha acollit les projeccions de la Selecció Oficial de la quinzena Mostra de Curtmetratges de Vilafranca.

Més de quatre-centes persones han passat per Cal Bolet per veure els millors treballs de l’estat i votar el que serà el curt guanyador del premi del Públic, que rebrà 2.000 euros del patrocini de Caixa Penedès. Des de Cine Club Vilafranca, Manel Balaguer apuntava que el públic és molt divers.

El diumenge també hi va haver una de les seccions no competitives, la selecció dels curts internacionals Future Shorts.<br />Divendres, d’altra banda, el Jurat d’aquesta quinzena edició de la mostra es reunia a Vilafranca i també passava per Cal Bolet per veure quin ambient es respirava prèviament a la sessió. Més tard, a la nit, haurien de deliberar i decidir quin curtmetratge serà el guanyador del Premi del Jurat, dotat també amb 2.000 euros que aporta l’Ajuntament de Vilafranca.<br />El jurat d’aquest any està format pel director de cinema Agustí Vila, el productor Lluís Valentí, la directora de càsting Consol Tura, el realitzador de televisió Dani Ventura, la crítica de cinema Anna Gual i els actors Isaac Alcayde, Maria Molins, Marta Bayarri i Lluïsa Castell.<br />Els membres del jurat coincidien en destacar el nivell dels curts. El director i guionista de "3055 Jean Leon" Agustí Vila ho apuntava.

El Jurat decideix, a més, els premis a la millor interpretació masculina i femenina, dotats amb mil euros cadascun que aporta l’ajuntament d’Olèrdola i el Consell Comarcal de l’Alt Penedès.<br />L’actriu Maria Molins augurava una nit llarga de deliberacions.

Entre el jurat també hi ha la vilafranquina Anna Gual, que ja va presidir el jurat jove de Sitges i que aquí destacava la qualitat de la mostra.

Els premis es donaran a conèixer aquest divendres a la cerimònia de cloenda, que es farà a partir de les nou del vespre a Cal Bolet sota la batuta de l’actriu Rosa Boladeras. La cloenda és gratuïta i oberta a tothom i comptarà també amb la presència del director de Pa negre Agustí Villaronga, que rebrà el premi honorífic Jean Leon. Villaronga estarà acompanyat per una de les actrius del seu darrer film Marina Gatell.<br />Abans, però, el dijous, tindrà lloc la retrospetiva, és a dir la sessió que vol retre homenatge al premiat i que permetrà veure dos curts de Villaronga i l’estrena a Vilafranca de la seva pel·lícula Pa Negre. La sessió serà a les vuit del vespre al Casal i comptarà amb una degustació de pa i de vi.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: