Dijous, 8 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La FM de Vilafranca ha costat 444.000 euros

Els administradors de la Festa Major 2010 no han presentat el balanç econòmic com tradicionalment es feia, es neguen a parlar de dèficit o de superàvit i han presentat els números quadrats.

Així, la Festa Major 2010 ha costat gairebé 444.000 euros, dels quals un 40% ha anat a càrrec de l’ajuntament, un 28% surt de les aportacions de les empreses i els comerços, el 16% de la venda de samarretes i programes, el 8% de la concessió de les carpes, un 4% de les taxes de les terrasses, un 3% de les barres i un 2% d’altres ingressos no concretats.<br />El quintet ha visitat més de mil empreses, de les quals només han col·laborat econòmicament 400 i 46 més, han col·laborat oferint els seus productes o serveis per valor de 42.000 euros. A tall de conclusió creuen que cal visitar menys empreses, però que aportin més diners. <br />També aposten perquè l’ajuntament cobreixi inicialment el 60% del pressupost i fins i tot van més enllà i demanen el 100%. <br />
Des de fa anys només es venen 2 mil programes de festa major i el quintet considera que cal una més gran consciència col·lectiva per incrementar les vendes i en cas contrari, que l’ajuntament es plantegi cobrar un impost anual destinat a la més típica.

Aquest 2010, a les barres només s’ha recaptat un 3% dels ingr essos i els administradors llencen dues propostes: la seva professionalització i crear una segona zona de carpes.  Abans de plegar, els administradors insisteixen en que cal replantejar-se el model econòmic de la Festa Major i suggereixen una major implicació del Consell de la Festa Major.

Josep Anton Pons, Esther Batet, Roser Blanch, Eva Hidalgo i Jordi Asensi s’acomiaden satisfets, destacant la gran assistència als actes programats, la bona particip ació de la gent i el bon desenvolupament de cercaviles i processons.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: