Dissabte, 30 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Jordi Pujol demana el màxim suport a Artur Mas perquè a Catalunya li convé un govern fort per assumir els reptes del present

CiU va celebrar ahir l’acte central de campanya a l’Alt Penedès amb un míting protagonitzat per Jordi Pujol i els candidats penedesencs, un acte que es va fer a l’auditori de Vilafranca amb la presència de més de 500 persones, i molta gent es va quedar dreta.

 

<div></div>
Pujol va exposar que per Catalunya és necessari que la Generalitat tingui un govern fort, i que només CiU pot garantir aquest govern. Va assenyalar que el problema del Tripartit ha estat la manca de lideratge i el fet de no disposar d’un únic programa de govern, sinó que han estat en ocasions propostes fins i tot contradictòries. També va recordar que el fet de coincidir un govern socialista a Catalunya i a l’Estat havia de fer preveure que les relacions serien una bassa d’oli i ha estat tot el contrari, mai com ara, va dir, les relacions entre Espanya i Catalunya han estat tan malament.

Abans de començar l’acte hi va haver una trobada amb els periodistes, en la qual va insistir en la necessitat que té Catalunya de disposar d’un govern fort per afrontar els reptes actuals i sortir de la crisi.

D’altra banda ahir va ser el dia en el que la Unesco va declarar Patrimoni Immaterial de la Humanitat els Castells i Pujol va mostrar la seva satisfacció, tot i recordant que la primera vegada que va veure castells va ser per Sant Fèlix a Vilafranca l’any 1959.

L’expresident de la Generalitat també va dir que ara no és el moment per parlar dels possibles pactes que hauria de fer CIU si no té la Majoria Absoluta, i que ara tampoc no són les eleccions de la independència, tot i que va dir que era un tema a tenir en compte, però potser més endavant.<br />L’acte central de campanya va comptar també amb les intervencions dels candidats penedesencs, Sandra Roca, l’alcalde de Sant Martí, Ramon Carbó i l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull. <br />Regull va lamentar l’herència de set anys de tripartit amb una crisi econòmica i sicocial molt forta però també amb una grue crisi de valors i de relacions de Catalunya amb Espanya. També va afegir la importància d’aquestes eleccions pel Penedès, per fer possible una nova organització territorial que contempli la Vegueria.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: