Dimarts, 3 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Històrica diada de Tots Sants

Els Castellers de Vilafranca descarreguen per primer cop a la història la torre de vuit neta i culminen la seva diada amb tres i quatre amb l’agulla i pilar de vuit amb folre i manilles.

La diada de Tots Sants ha estat memorable, no només pels Castellers de Vilafranca, sinó també per les colles convidades, especialment pels Capgrossos de Mataró, que ja són colla de gamma extra en haver descarregat a la tercera ronda una espectacular torre de nou amb folre i manilles.<br />La diada però ha començat amb el quatre de nou amb l’agulla dels Castellers de Vilafranca, un castellàs al qual ja tenen l’afició acostumada però que no deixa de ser d’una extraordinària dificultat. En segona ronda, els verds han volgut fer història i ho han aconseguit tot descarregant la torre de vuit neta. Una fita que ningú havia assolit mai i que ha fet que la plaça esclatés d’eufòria i d’emoció. La torre ha pujat força tranquil·la i ha aguantat la baixada perfectament, encara que semblava impossible que arribés aquest dia. A la tercera ronda, ha estat el torn del tres de nou amb l’agulla que ha pujat sense problemes i ha estat descarregat per acabar d’arrodonir una diada perfecta. I, precisament, perquè la diada fos rodona, els Castellers de Vilafranca han preferit descartar l’anunciat pilar de nou per alçar un pilar de vuit amb folre i manilles que ha posat el millos colofó possible a una actuació que passa a la història.

Els que també han sortit de plaça eufòrics han estat els Capgrossos de Mataró. Després d’un tres de nou i un quatre de nou amb folre, han decidit tirar l’esperadíssima torre de nou amb folre i manilles, una construcció que feia molt que preparaven però que mai havia arribat a bon port. Havia d’arribar el dia de carregar-la i ha estat avui. Però és que a més l’han descarregat i passen així a formar part de les poques colles que són gamma extra.

Per la seva banda, els Castellers de Sants han sortit de la plaça de la Vila de Vilafranca amb el quatre de nou amb folre a la butxaca, tot i ser el primer que provaven, el tres de nou amb folre carregat i la torre de vuit amb folre. Finalment, els Castellers de Lleida, que volien intentar el 3 de nou amb folre, s’han hagut de conformar amb el quatre de vuit, el tres de vuit i la torre de set, perquè l’intent s’ha quedat en això.

Tot plegat ha servit per tancar una diada de grandíssims castells i d’un bon paper de totes les colles participants.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: