Dimarts, 23 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Grups Municipals del PSC i ERC critiquen amb duresa a l’equip de govern per l’increment de la quota de la Casa dels Avis

Susanna Mérida i Albert Prat, portaveus respectivament dels Grups Municipals del PSC i ERC a Sant Sadurní, consideren que el més greu del ple extraordinari i urgent de divendres passat és que l’equip de govern, amb la complicitat del PP, ha acabat augmentant un 35% la quota de la Casa dels Avis.

<p />

En el decurs d’una roda de premsa convocada conjuntament pels dos grups municipals per explicar perquè van abandonar la darrera sessió plenària, la socialista Susanna Mérida va dir que l’acusació que els hi fa el govern (CiU i AMI) d’aprofitar l’absència de l’alcalde per evitar l’aprovació de les taxes i els preus públics no té cap fonament. La portaveu del PSC argumenta que no és l’oposició qui convoca els plens i, per tant, no té la possibilitat de preveure qui faltarà a la sessió. Mérida va afegir que en cap moment ningú del govern els hi va demanar posposar la celebració del ple. Sobre els continguts del mateix, va recordar que els socialistes estaven disposats a acceptar l’augment d’un 1,8% en les taxes i els preus públics en un gest de responsabilitat política, a la vegada que havien ofert al regidor d’Hisenda negociar un increment raonable de la quota de la Casa dels Avis. Com a conclusió, la portaveu socialista va afirmar que l’equip de govern ha tornat a imposar els seus criteris de manera poc democràtica, fent acusacions sense fonaments i no respectant el màxim òrgan de decisió de l’ajuntament. Respecte a la convocatòria urgent d’un ple extraordinari per debatre uns punts que ja havien estat tractats en un ple anterior, Mérida va assegurar que es tracta d’una maniobra que voreja la legalitat i trenca les normes més elementals de cortesia.

Per la seva banda, el portaveu d’ERC va retreure a l’equip de govern que barregi temes personals i polítics per intentar acusar a l’oposició d’insensibilitat. Després de lamentar els problemes familiars de l’alcalde, Albert Prat va dir que mai s’ha establert que un membre d’un altre grup municipal hagi de compensar l’absència d’un regidor. Sobre l’increment d’un 35% de la quota de la Casa dels Avis, Prat va dir que això sí que és un acte d’insensibilitat envers unes persones que tenen dificultats econòmiques, i va afegir que per a ERC no és un tema tancat. En aquesta mateixa línia, Albert Prat va lamentar que sovint s’arribi als plens sense que ni govern ni oposició coneguin el resultat de les votacions, i va argumentar que el més ètic és pactar i negociar amb un o diversos grups per obtenir una majoria. Finalment, el portaveu d’ERC va mostrar el seu enuig davant d’una convocatòria urgent del ple sense tenir la deferència d’explicar res abans ni reunir als portaveus.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: