Dimecres, 7 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El conseller d’ Habitatge inaugura nous ascensors a l’Espirall

El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, i l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, acompanyats del conseller delegat d’Adigsa, Frederic Linares, van inaugurar dimarts dos ascensors i van visitar les obres d’instal·lació d’altres dos ascensors al barri de l’Espirall.

Els ascensors estan situats en edificis construïts amb protecció oficial al passatge Lluís Matas Acebo, plaça Doctor Bonet i plaça Pau Casals, de Vilafranca. Han assistit també a l’acte membres del consistori de Vilafranca, membres de l’Associació de Veïns de l’Espirall i membres de les comunitats de propietaris dels blocs on s’hi han instal·lat ascensors.  Adigsa, l’Ajuntament de Vilafranca i els veïns de l’Espirall van signar un conveni l’any 2005 per desenvolupar un projecte d’obres d’accessibilitat destinat a les comunitats de propietaris de l’Espirall, que agrupa un total de 316 habitatges. Des de 2006 s’han instal·lat una vintena d’ascensors al barri, que hauran fet possible eliminar les barreres arquitectòniques de 204 habitatges, cosa que significa que el 64,5% dels habitatges de l’Espirall disposen d’ascensor. El conseller de Medi Ambient i Habitatge, explica que aquesta , junt amb d’altres mesures com la promoció del lloguer i la construcció d’habitatge social van en camí de fer realitat el dret a l’habitatge de la ciutadania. Per la seva part l’alcalde de Vilafranca recorda que el barri de l’Espirall patia dos dèficits històrics, com són la manca d’ascensors en els habitatges i la manca d’aparcament, i que s’està posant solucions als dos problemes. Pere Regull explica que amb el projecte d’ampliació de l’aparcament i del futur centre cívic es completarà una millora substancial del barri de l’Espirall.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: