Dijous, 8 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

UP en contra de la xaptalització a 11 països del nord d’Europa

El sindicat agrari critica que la Unió Europea permeti que onze països europeus puguin afegir més sucre als seus vins ja que aquesta pràctica, la xaptalització, perjudica els vins que es produeixen als països mediterranis, entre ells l’Estat espanyol.

<p />

Bèlgica, Alemanya i el Regne Unit són alguns dels països que es beneficiaran d’aquesta mesura, segons la decisió acordada pel Comitè de Gestió de la Unió Europea, a causa de les fortes pluges i la falta de sol. Aquesta autorització de la Unió Europea per aquests 11 països no s’havia donat des de feia més de 20 anys.

Unió de Pagesos considera que la Unió Europea podia haver permès l’enriquiment amb most en lloc d’optar pel sucre.

El fet de permetre afegir més sucre als vins que produeixen aquests països perjudica clarament els vins dels països mediterranis, ja que en molts casos s’utilitza de manera abusiva. A més, també ha possibilitat, en algunes ocasions, l’adulteració dels vins de pitjor qualitat o pràctiques de competència econòmica i comercial deslleials entre les diferents regions productores.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: