Dimecres, 7 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una vintena de persones participa a un nou itinerari literari per Vilafranca

L’organització d’aquest itinerari literari per part de l’Institut d’Estudis Penedesencs pretén difondre el patrimoni literari i artístic de Vilafranca del Penedès, tot i que també se n’han fet a El Vendrell i Vilanova.

Aquest diumenge tenia lloc un itinerari literari a la capital de l’Alt Penedès dirigit pel professor Joan Solé Bordes. El grup, d’una vintena de persones, es va reunir al peu del monument a Milà i Fontanals.<br />Es tracta de repassar un conjunt de textos literaris, obra d’autors que van de la renaixença al modernisme i el noucentisme i que habitualment són poc coneguts per moltes persones, o objecte d’un coneixement només fragmentari. La finalitat és, per tant, la de donar a conèixer aquest pòsit cultural en el decurs de la història de la literatura catalana contemporània, a la vegada que es remarca la influència de l’escriptura sobre el territori tot deixant constància dels museus, cases natals, tombes i altres referents que ens han quedat en el territori.<br />Solé Bordes destacava la varietat dels textos.

L’objectiu més genèric de l’activitat és fer observar i entendre com la paraula interpreta el territori, és a dir la geografia literària que el Penedès ha produït o acollit, la presència de la literatura en la terra i l’art i la influència de l’escriptura sobre el territori.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: