Dissabte, 3 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Satisfacció en la cloenda de les III Jornades d’Igualtat dedicades enguany a la coeducació

Sant Sadurní ha celebrat les III Jornades d’Igualtat, una iniciativa que enguany va aplegar al voltant d’un centenar de persones.

En la cloenda la regidora d’Igualtat de Sant Sadurní, Maria Rosell, estava acompanyada de la cap de l’Oficina de Promoció de Polítiques d’Igualtat de la Diputació, Maribel Càrdenas, que va elogiar el treball que s’està fent a l’Ajuntament de Sant Sadurní en matèria d’igualtat i va qualificar la capital del cava d’agent actiu i paradigma de les ciutats coeducadores. Càrdenas, que va apostar per una convivència en llibertat i igualtat, va assegurar que l’educació serà coeducadora o no serà, i també va dir que s’ha de fer un esforç per superar l’androcentrisme, és a dir, per deixar de moure’s exclusivament amb models masculins.<br />De la jornada de cloenda van sobresortir la ponència del psicòleg i periodista Jaume Funes, un expert en el tema dels joves que va donar claus per entendre la seva manera de comportar-se. Una de les propostes posava l’accent en els efectes positius que pot tenir pels joves el fet d’interaccionar amb altres models d’adolescents, és a dir, conèixer maneres diferents de viure aquesta edat d’experimentació. Funes també va assenyalar que els joves necessiten adults que els ajudin a treure conclusions de les seves experiències. Altres reflexions d’aquest expert es van centrar en l’excessiva responsabilitat que es demana a les noies, mentre que s’és molt més permissiu amb els nois.
Per bé que la majoria de ponents i participants eren de fora de Sant Sadurní, les III Jornades d’Igualtat no van voler renunciar a comptar amb les aportacions d’algunes entitats i escoles de la vila. A destacar, en aquest sentit, les intervencions de Laia Cardús i Aina Rosal, de l’Agrupament Escolta Sant Sadurní, en una taula rodona en la qual van explicar com apliquen la coeducació en els seu treball amb els nens i els joves. També hi va participar Roger Pérez, de l’Escola El Carme, que va compartir amb els assistents la manera de portar a la pràctica la coeducació en aquest centre escolar. Al llarg de les jornades es van donar a conèixer altres experiències pioneres, com ara les de Castelldefels i Sant Pere de Ribes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: