Dissabte, 3 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Pere Regull insisteix en demanar estudis universitaris a Vilafranca, en la presentació del cicle de formació de grau mitjà en cures d’infermeria

Avui s’ha fet la presentació a l’Institut Milà i Fontanals de Vilafranca del cicle formatiu de grau mitjà de "Cures Auxiliars d’Infermeria", amb la presència de Josep Francí, director general d’Ensenyaments Professionals, Artístics i Especialitzats del Departament d’Ensenyament de la Generalitat; l’alcalde de Vilafranca Pere Regull, el president del Consell Comarcal, Jordi Girona, i el gerent de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès, Francesc Ferrer.

Francí, ha destacat aquest inici del grau com a molt positiu, d’una banda per el fet perquè veient l’activitat del sector sanitari a Vilafranca es veu que és un cicle que te molt de sentit; i en segon lloc per que totes les parts implicades es mouen en la mateixa direcció.
El representant de la Generalitat ha comentat que Catalunya té una mancança de professionals que correspon a la formació professional; tot i reconèixer també que s’ha fet molta feina en aquest camp.<br />Per la seva banda, l’alcalde de Vilafranca Pere Regull ha recordat que un dels principals objectius de l’actual equip de govern era la potenciació dels estudis que es poden cursar a la vila. La gran demanda que ha tingut aquest curs és una mostra que són uns estudis necessaris.

Per Pere Regull Vilafranca ja fa anys que hauria de tenir estudis universitaris, centrats sobre tot en el món vinícola.<br />En la presentació del curs, el president del Consell Comarcal Jordi Girona ha apuntat també la necessitat de continuar treballant per tal d’oferir a la comarca ensenyaments que demandin les empreses, i que per tant puguin també facilitar una posterior inserció laboral de les persones que cursin aquestes formacions.<br />Finalment des de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès, que ha participat activament també en possibilitar que aquest cicle formatiu sigui una realitat, el seu gerent, Francesc Ferrer, comentava que és important que es formi professionals al mateix territori. Ferrer explicava que el centre sanitari acollirà un total de quaranta alumnes en pràctiques.

Aquest cicle es desenvolupa a l’Institut Milà i Fontanals, en horari de 3 a 2/4 de 10 del vespre, i compta amb una seixantena d’alumnes. Cal recordar però, que un total de vuitanta persones s’han quedat sense poder entrar en aquest curs.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: