Dissabte, 3 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’experiència del terratrèmol d’Haití centra una de les conferències del Solidaritats 2010

Ahir al vespre, a l’auditori de Vinseum, se celebrava una taula rodona sobre el cas d’Haití.

Hi intervenien representants de diferents organitzacions. Concretament Irene Schiess, de Metges sense Fronteres, Jordi Torres, d’Intermon Oxfam, i Josep Valentí Garcia, de Creu Roja. Tots tres van actuar després del terratrèmol que va assolar Haití al mes de gener i van explicar les seves experiències i les actuacions que van dur a terme les tres organitzacions.<br />En el cas de Jordi Torres, ell va treballar en la vessant logística, una tasca que moltes vegades queda amagada però que és vital a l’hora de desenvolupar projectes concrets. Ell mateix ho explicava després de la taula rodona.

Des del punt de vista de Jordi Torres, els projectes al desenvolupament en catàstrofes com la d’Haití però també en moltes altres situacions, no haurien de ser necessaris. Però les desigualtats reclamen actuacions.

El Solidaritats 2010 continua aquest diumenge amb la jornada festiva que se celebra d’onze a dues al migdia a les places de la Vila i Sant Joan.

I dimecres a la tarda, el Solidaritats 2010 se centrava en el cas d’Àsia amb una conferència titulada "Àsia: Estat dels drets humans i la cooperació". Tenia lloc a l’Escorxador i havia de comptar amb la presència del director general de Cooperació al Desenvolupament i Acció Humanitària de la Generalitat David Minoves. Però, finalment, el va substituir Andreu Felip, director de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament. Estava acompanyat d’Albert Carrasco, president de Suport Tibet, i Àngel Torres, responsable de cooperació d’aquesta associació.<br />Durant la conferència, Felip va parlar de la tasca que fa l’Agència Catalana de Cooperació i va constatar les dificultats que es troben quan volen treballar amb Àsia i, especialment, amb el Tibet.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: