Diumenge, 28 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Vilafranca s’estreny el cinturó

L’equip de govern de l’ajuntament de Vilafranca proposa un pressupost per al 2011 amb una reducció de dos milions d’euros.

El regidor d’hisenda de l’ajuntament, Aureli Ruiz, ha avançat a la nostra emissora que l’ajuntament s’haurà d’estrènyer encara més el cinturó l’any vinent. A banda de la disminució d’ingressos propis i la disminució de les ajudes que aporta la Generalitat, el principal escull és que l’administració de l’Estat ha anunciat una reducció del 5% de l’aportació als ajuntaments.<br />Amb totes aquestes dades Ruiz ha elaborat un primer document de previsió de pressupost que suposa una retallada de dos milions d’euros en relació al de l’any anterior. Situant el pressupost de l’ajuntament en una 42 milions d’euros, al que caldria afegir a més els pressupostos de la resta d’organismes i empreses municipals. La proposta de pressupost que ja s’ha fet arribar als diferents portaveus dels grups municipals per obrir el debat contempla, segons el regidor d’hisenda, mantenir els serveis i reforçar l’acció social, necessària en època de crisi. També es continuarà potenciant les polítiques de foment de l’ocupació. Pel cantó de les retallades Aureli Ruiz assenyala la reducció de serveis que no siguin imprescindibles, o també una retallada en cultura. Es tracta de mantenir una línia d’austeritat que el govern de CiU ja va iniciar en els dos pressupostos anteriors. Malgrat tot també es preveu un capítol d’inversions, necessàries per mantenir activa la ciutat. La previsió és mantenir el mateix nivell d’inversions que l’any passat amb uns 10 milions d’euros. Molt vinculades al pressupost hi ha les taxes i impostos municipals, que s’hauran de portar a aprovació en el ple municipal d’aquest mes d’octubre. En aquest cas el regidor d’hisenda ha avançat que, desprès de la congelació de l’any passat, la proposta per aquest any és la de mantenir l’increment de l’IPC interanual d’agost, que ha estat de l’1’8% .

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: