Dijous, 21 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Capella de Sant Joan tenyida de rosa recorda els 44 casos diaris de càncer de pit

El color rosa s’ha convertit en el símbol del càncer de mama i cada 19 d’octubre, Dia Internacional del càncer de pit, el trobem en els tradicionals llaços, en anells i en els fulletons i revistes divulgatives que es reparteixen.

<br />Enguany, sumant-se a una iniciativa de l’Associació Espanyola Contra el Càncer que ha il·luminat monuments a tot l’Estat, també es podia veure la Capella de Sant Joan tenyida de rosa. <br />La junta local de l’associació i Ginesta van sortir ahir al carrer per sensibilitzar la població d’aquesta malaltia que afecta tantes dones i insistir, una vegada més, en la importància de la prevenció, com recordava Fina Santacana, presidenta de Ginesta. <br />
Una taula informativa, una petita actuació musical amb la xilena Glòria Clavero i la lectura del manifest a càrrec de l’actriu Rosa Andreu, amb la Capella de fons il·luminada de rosa, van completar l’acció. <br />Ginesta, el grup d’autoajuda per a dones amb càncer de pit, porta 11 anys ajudant les malaltes de l’Alt Penedès i en aquesta dècada han viscut importants avenços amb índexs de supervivència superiors al 80%.

Diàriament, a l’Estat, es diagnostiquen 44 nous casos de dones amb càncer de mama.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: