Dilluns, 25 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Govern de la Generalitat declara festa patrimonial d’interès nacional la Festa Major de Vilafranca

Dilluns en la sessió del consell de govern es va acordar declarar festa patrimonial d’interès nacional la Festa Major de Vilafranca.

La Festa Major de Vilafranca del Penedès ja estava declarada festa tradicional d’interès nacional des de l’any 1991. Aquesta reclassificació cap a festa patrimonial d’interès nacional adequa la declaració a la normativa actual del patrimoni festiu de Catalunya i representa, segons el regidor de Cultura Raimon Gusi, un pas endavant en la consideració de la festa.

També cal destacar que, entrant en aquest grup de festes més destacades, la festa major de Vilafranca podria optar a subvencions molt més grans de les que podia rebre abans.

La Festa Major de Vilafranca, que se celebra anualment els dies 29, 30 i 31 d’agost i 1 i 2 de setembre en honor de Sant Fèlix, té l’origen al segle XVIII. La festa compta amb la participació d’un extraordinari nombre de balls populars, alguns dels quals es troben documentats a la processó de Corpus de 1600. El regidor de Cultura ha anunciat que es preveu, per més endavant, un acte de celebració per aquest nou reconeixement.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: