Dissabte, 10 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Acció coordinada contra l’absentisme escolar

La Comissió d’Absentisme de Vilafranca ha activat aquest mes d’octubre el projecte sobre absentisme escolar al llarg del curs 2010-2011.

Aquesta comissió està integrada per les escoles i instituts, els Serveis Educatius del Departament d’Educació de la Generalitat a la comarca, i serveis municipals com els Serveis Socials, la Policia Local i l’Oficina Municipal d’Escolarització. Té com a objectiu analitzar de forma continuada l’abast i les característiques de l’absentisme que es manifesta al municipi.<br />El marc legislatiu actual recull l’obligatorietat i la gratuïtat de l’ensenyament dels 6 als 16 anys. A banda de la responsabilitat dels professionals de l’ensenyament o dels pares i mares que tenen fills d’aquestes edats, les diferents administracions i la societat en general també tenen la responsabilitat d’evitar les situacions d’absentisme escolar. Es tracta d’aconseguir que l’escolaritat sigui un dret a l’abast de tothom.<br />L’absentisme escolar acostuma a ser un símptoma de conflictes no sempre manifestos i té efectes negatius per a qui ho practica.<br />L’actuació coordinada de tots els agents implicats ha de permetre establir un circuit d’actuació i que cadascuna de les institucions assumeixi amb claredat les seves responsabilitats.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: