Dilluns, 25 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La verema d’enguany a la D.O. Penedès serà de bona qualitat, un 10% superior a la de l’any passat, ratllant els 240 milions de quilos

El director de la D.O. Penedès, Josep Ribas, va comentar dimecres passat les xifres a aquestes alçades de la verema, en que s’ha superat ja el 60% del raïm que es preveu collir.

Dimecres al matí ja havien entrat als cellers més de 133 milions de quilos de raïm, un fet que permet ja fer algunes previsions. Ribas ha comentat que es pot parlar d’una bona collita en qualitat i quantitat. En aquest darrer punt es preveu que sigui un 10% superior a l’any 2009, podent apropar-se als 240 milions de quilos de raïm. Des de la D.O. Penedès però insisteixen en recordar que aquestes previsions sempre estan pendents de qualsevol variació lligada a la climatologia.<br />Ribas ha recordat també que a mitjans d’agost va patir força a causa de les pluges que van caure al voltant del dia 20, però que a primers de setembre van veure que la situació ja s’havia normalitzat.
 

Des de la D.O. han donat també algunes xifres. Per exemple de xarel·lo ja s’ha collit més que l’any passat, de Chardonnay amb un 94% collit s’han collit 10 milions de quilos, més ja que l’any passat.<br />Pel que fa a les varietats negres, el Pinot Noir ja ha entrat aproximadament la mateixa quantitat que l’any passat, uns 2’3 milions de quilos de raïm. Cal tenir en compte també que és una varietat que any rera any es va plantant. I el Cabernet per exemple s’està començant a collir aquests dies.

Ribas ha explicat també que en aquests moments recomanen tranquil·litat abans de començar a collir, per tal d’assegurar una millor maduració del raïm. <br />Insistint en la qualitat de la collita d’enguany, Ribas ha volgut recordar també què els cellers guarden els seus millors productes per comercialitzar-los sota el nom de Penedès, i que en aquests dos darrers anys aquesta tendència ha anat creixent gràcies a la implantació del pla estratègic de la D.O. Penedès.

Ribas ha recordat també, a preguntes dels periodistes, que el Consell Regulador no te competències en el tema dels preus, tot i que sí ha actuat com a àrbitre en algun moment. Lligat, però, amb la implantació del Pla Estratègic, el director de la D.O Penedès ha remarcat que cada cop son més els qui miren de vinificar el seu raïm, i que aquests sí en treuen un bon rendiment. El problema és la venda del raïm a l’engròs.<br />Finalment des de la D.O. Penedès han recordat que demà inicien els actes de celebració del seu cinquantenari, amb l’obertura de la Mostra de Vins i Caves de Barcelona que organitza l’INCAVI.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: