Dilluns, 25 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Disminució de les acollides i augment dels abandonaments saturen el Centre d’Acollida de la Mancomunitat

Com acostuma a passar en acabar el període estiuenc, els centres que es dediquen a l’acollida d’animals domèstics noten un augment d’entrades d’animals abandonats. El Centre d’Acollida d’Animals Domèstics de la Mancomunitat Penedès Garraf no n’és una excepció, com explica la cap del servei de comunicació de la Mancomunitat, Lourdes Bohé.

En aquests moments per tant des del Centre fan una crida per tal que aquelles persones que tinguin pensat adquirir un animal de companyia, un gat o un gos, s’acostin a les seves instal·lacions i s’informin sobre els que hi ha disponibles per poder ser acollits.
Bohé comenta també que en el que es porta d’any ha disminuït el nivell d’adopcions, i ha augmentat el d’abandonaments. Una situació que sumada a que gran part dels gossos que tenen acollits són animals de grans dimensions, provoca aquesta certa saturació de les instal·lacions.

Tot i això, cal insistir en que adoptar un animal domèstic no ha de ser mai una decisió impulsiva, i que s’han de meditar bé els pros i contres que suposa tenir cura d’un animal. Des del Centre d’Acollida comenten que el perfil de persones que s’interessa per adoptar un gat o gos és molt divers.

Les taxes per adoptar un gos són de 75 euros, i per un gat de 45. Inclouen el microxip, la desparasitació, les vacunacions i l’esterilització dels animals acollits. Els gossos i gats en adopció es poden consultar al web caadpenedes.org, o acostant-se personalment a les instal·lacions davant de la deixalleria de Vilafranca.<br />Bohé apuntava també que molts dels animals que es recuperen al centre porten el xip, i que per tant es poden retornar als seus propietaris.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: