Dijous, 28 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La 8ena Marxa de Torxes bat rècord de participació amb més de dues mil persones

El lema de la vuitena Marxa de Torxes d’enguany, independència, ha reunit la vigília de la Diada una gernació, a Vilafranca. Ha estat la marxa més participativa de totes amb més de dues mil persones i 500 torxes venudes.

<p />

Abans d’arrencar la marxa, la plaça de la Vila ja estava plena a vessar de gent de totes les edats, canalla, estelades i senyeres. Un ambient festiu i alegre presidia la convocatòria que també reunia polítics.  

Alguns dels assistents ens explicaven què els havia dut a participar-hi, com un jove de 16 anys que tenia molt clar el lema.   En David Amorós participava, per primera vegada, acompanyat del seu fill.   D’una altre generació és el Josep Vendrell que ha participat a les vuit edicions de la Marxa de Torxes i també va assistir a la manifestació d’aquest juliol a Barcelona.

Els Diables, Bruixes i Sorollosos del Riberal, acompanyats pels Grallers del Tec, obrien la comitiva que va anar caminant sota la llum de les torxes fins al monument a Lluís Companys, a La Girada.<br />Allà, l’escriptora i periodista Patrícia Gabancho va llegir un manifest amb un missatge doble. D’una banda, animant a votar en les pròximes eleccions catalanes, encara que no hi hagi unitat entre les diferents formacions independentistes, perquè és important que l’independentisme emergent entri al Parlament. D’altra banda, va fer una reflexió al voltant d’unes paraules de Joan Maragall escrites arran de la Setmana Tràgica.

Abans dels parlaments i de la lectura del manifest es van projectar en una pantalla fotografies del casteller Lluís Barrera amb el lema una torxa pel Lluís. <br />L’acte va finalitzar amb la realització de dos pilars per part de les colles dels Castellers i els Xicots de Vilafranca que van desplegar la senyera i, per acabar, hi va haver la actuació de la coral del barri de la Girada.

La vuitena Marxa de Torxes de Vilafranca ha estat organitzada per la Comissió Onze de Setembre del Penedès amb l’objectiu de commemorar la diada de l’11 de setembre d’una manera lúdica, però alhora reivindicativa. Des de l’any passat, aquesta iniciativa s’ha estès arreu del país i aquest 2010 s’han celebrat marxes de torxes a més d’una trentena de municipis.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: