Josep Maria Albet,Premi Tàstum 2010
El Premi Tàstum Vinya i Vi de Producció ha estat per Josep Mª Albet, director tècnic d’Albet i Noya. Aquest celler és pioner a Espanya en el cultiu ecològic de vins i caves, al qual es dedica des de la seva fundació l’any 1978.
<p />
Josep Mª Albet és un gran impulsor dels vins ecològics a la D.O. Penedès i darrerament ha estat un dels ferms defensors dels vins elaborats amb varietats autòctones, concretament, del xarel·lo. Albet i Noya exporta un 80% de la seva producció a gairebé tot el món, però el percentatge més alt arriba a Alemanya, seguit de Suïssa i Dinamarca.
Els Premis Tàstum es lliuraran el 18 d’octubre en el marc de la tercera edició del Fòrum Agroalimentari de Catalunya que per tercer any organitza el Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural. Tàstum és una activitat que pretén afavorir la interrelació entre els productors, els transformadors, els distribuïdors i els cuiners, així com propiciar un debat sobre el camí que ha de seguir en el futur el primer sector industrial de Catalunya