Diumenge, 1 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El dia internacional de l’Alzheimer se celebra amb una conferència sobre l’alimentació

Llambrusca Alzheimer Penedès i el Consorci Sociosanitari de Vilafranca organitzaven dimarts els actes central de la commemoració del dia internacional de l’Alzheimer.

Aquesta malaltia neurodegenerativa afecta milions de persones arreu del món i qui més qui menys en coneix algun cas o l’ha viscut de molt a prop. En les primeres fases, la malaltia es manifesta amb la pèrdua progressiva de la memòria i, moltes vegades, un bon entrenament cognitiu ajuda a endarrerir aquests primers símptomes i a evitar que el malalt empitjori ràpidament. Però, a banda dels efectes directament relacionats amb la malaltia, també hi ha altres aspectes que s’han de tenir molt en compte quan es té cura d’un malalt d’Alzheimer. Un d’aquests aspectes és l’alimentació. Per aquest motiu, un dels actes centrals del dia internacional de la malaltia a Vilafranca era una conferència conduïda pels doctors de la Unitat de Demències del Centre Sociosanitari de Vilafranca centrada en la importància de l’alimentació i la nutrició. El doctor Xavier Pujol és el gerent del Consorci Sociosanitari de Vilafranca.

Els actes continuaven més tard i passaven de l’Escorxador a l’Auditori de Vinseum on l’associació Llambrusca organitzava una cava tertúlia amb les persones que han estat entrevistades a la seva revista.

L’objectiu era donar una visió global i actual dels problemes que ocasiona la malaltia, tant en el si d’una família, on moltes vegades genera conflictes, com a nivell mèdic i assistencial.<br />El dia internacional de l’Alzheimer se seguirà commemorant aquest divendres amb un concert benèfic a càrrec del grup Essència de Gospel. Actuaran a dos quarts de deu al Sam Casino i els beneficis es destinaran a l’activitat habitual de Llambrusca. També dissabte hi haurà una parada informativa al mercat, com explica la secretària de l’Associació Pilar Sabaté.

L’Alzheimer no té cura i, actualment, les investigacions se centren en detectar la malaltia el més aviat possible per intentar endarrerir-ne els efectes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: