Dissabte, 30 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

A Vilafranca, igual que a la resta de Catalunya, han baixat els divorcis i la situació familiar es complica amb la nova llei de custòdia compartida

Des del 2008 l’Institut Nacional d’Estadística ha detectat que el nombre de divorcis disminueix any rera any. Tot i així, Catalunya encara es manté al capdavant de les comunitats autònomes pel que fa al nombre total de divorcis.

<p />

A Vilafranca, també s’està notant aquesta tendència. Perquè ens expliqui com està la situació hem parlat amb Francesc Milà, un advocat que entre d’altres qüestions s’encarrega de l’àrea de dret de família, on es tracten des de crisis de parella, divorcis, separacions, o fins i tot, nul·litats matrimonials. Milà assegura que no es pot dir que la crisi sigui l’únic motiu pel qual aquesta xifra hagi disminuït, tot i que sí que hi ha influenciat.

Milà diu que el que sí que és cert és que hi ha hagut una davallada en el plantejament dels processos judicials. I que hi ha gent que, fins i tot, deixa la decisió per més endavant. Pel que fa al perfil de la gent que decideix divorciar-se, creu que no ha canviat, i que n’hi ha de tots els tipus. Gent que porta molts anys casada, i també gent jove. Com dèiem, a l’element econòmic també s’hi afegeix el de l’entrada en vigor al gener d’una nova llei del codi de família. 

En el que sí que s’ha notat la situació econòmica és en l’incompliment dels pagaments de pensions. <br />Com a curiositat, Milà ha anat observant al llarg de la seva carrera que als voltants dels mesos d’abril i maig, és quan es produeixen més consultes sobre els processos de separació. Uns mesos que curiosament, coincideixen amb la primavera

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: