Dimarts, 26 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Demanen que es retiri una guia de restaurants per a celíacs que volia editar el gremi d’Hostaleria de Barcelona

Fa aproximadament una setmana que el Gremi va presentar la guia. Una presentació que va venir per sorpresa a l’Associació de Celíacs de Catalunya, que en cap moment van participar en l’elaboració d’aquesta ni tampoc en la comprovació de que els restaurant fossin realment aptes.

 

L’Olga és la mare de l’Aina, que és celíaca i ens explica que va ser durant la mateixa presentació, que alguns membres del gremi es van adonar que la guia presentava algunes errades. De fet, des de l’associació ja editen una guia anualment de restaurants i hotels aptes per a celíacs on s’hi poden adherir tots aquells establiments que ho sol·licitin. Això sí, primer han de superar una sèrie de requisits  que fa la mateixa associació. <br />No obstant això, des de l’Associació agraeixen el gest que ha tingut el gremi d’Hostaleria en voler editar aquesta guia, i de fet, han decidit que arrel d’aquestes errades ho tiraran endavant conjuntament. L’objectiu no és altre que aconseguir una guia i un etiquetatge unificats. <br />L’Olga assegura que encara costa molt trobar aquests restaurants, i que la majoria de les vegades a de portar el menjar de casa perquè l’Aina no tingui problemes. Pel que fa al preu, però, diu que els restaurants que disposen de carta apta per a celíacs, no són tant cars com els productes que compren per la consumició domèstica. La diferència al cap de l’any en una família amb un membre celíac, pel que fa a les despeses en alimentació, és de 1500 euros. <br />Per últim l’Olga es queixa que a Vilafranca no hi ha cap restaurant que aparegui a la guia i només n’hi ha alguns que s’han atrevit a adaptar una part dels seus menús, com és el cas de El coro. 
<div></div>

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: