Dijous, 28 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La primera processó de la festa major de Vilafranca condueix Sant Fèlix cap a l’entradeta a Santa Maria

A tres quarts de vuit del vespre ja hi havia una multitud congregada a l’Avinguda de Vilanova i als seus entorns. <br />

Des del número 15, a casa de l’ex administrador Josep Cabré, sortia la processó d’aquest dia 29. D’allà sortia de nou el sant i la seva imatge encapçalava la comitiva seguida pels balls, la Moixiganga, els Falcons de Vilafranca i les dues colles castelleres.<br />En els instants previs a la sortida es barrejaven moltes emocions. D’una banda els administradors del 2010 experimentarien en qüestió de minuts la primera processó. I, de l’altra, els administradors de la festa major anterior, vivien la festa d’una manera completament diferent. Entre brindis amb cava i converses, l’ex administrador Josep Cabré ens explicava les sensacions d’un moment com aquest, amb el sant a punt de sortir des de casa seva.
Aquest ajut constant que han aportat els ex administradors als nous responsables de la festa també es tradueix en bons consells com, per exemple, que la gaudeixin profundament.

Però també ha estat moment de mirar enrere i recordar el què ha suposat tenir durant un temps la imatge de Sant Fèlix a casa. Implica molt més del que molts es pensen.

Després de tot el protocol previ a la sortida, de l’arribada d’ex administradors de moltes festes majors diferents o de vilafranquins i vilafranquines que participen a la processó, aquesta s’ha iniciat. Els balls, les colles castelleres i els falcons han fet les seves actuacions al carrer per engegar la processó que els havia de conduir a Santa Maria i la Moixiganga ha fet el seu primer acte de presència per acompanyar la imatge del sant. Tot plegat era acompanyat per la música dels grallers i, finalment, de la banda.<br />El recorregut va seguir una línia diagonal des de l’avinguda de Vilanova, passant pel carrer de Cal Bolet, la Rambla de Sant Francesc, el carrer de la Cort, la Plaça de la Vila i enfilar el carrer de Santa Maria fins a l’esperada entrada a la Plaça Jaume I, on vilafranquins i vilafranquines, a més de molta gent de fora esperaven en candeletes l’arribada de la imatge de Sant Fèlix.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: