Dilluns, 25 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els verds descarreguen 4d9 amb l’agulla, 5d9 amb folre i p8 amb folre i manilles i carreguen la torre

La diada de Sant Fèlix ha estat un autèntic espectacle casteller amb una actuació històrica dels Castellers de Vilafranca.

La diada començava amb el quatre de nou amb l’agulla dels verds, un castell d’extraordinària dificultat que els verds han fet amb total tranquil·litat. Els Castellers de Vilafranca han començat amb molt bon peu per continuar en segona ronda amb l’espectacular cinc de nou amb folre. <br />Abans, però, calia saber el que farien la resta de colles. La colla Vella dels Xiquets de Valls ha començat amb el tres de nou amb folre, però la canalla s’ha fet enrere i no hi ha hagut manera de carregar-lo, ni en la ronda de repetició.<br />Per la seva part, la Colla Joves Xiquets de Valls ha començat amb el cinc de vuit, oblidant de moment el cinc de nou amb folre que més d’una vegada han regalat a Vilafranca per Sant Fèlix.<br />Els Minyons de Terrassa, per la seva banda, han optat per plantar a la plaça més castellera l’espectacular torre de nou amb folre i manilles, una construcció que han pogut carregar però ha cedit a la baixada. La segona ronda començava amb el cinc de nou amb folre dels verds en una temporada en què el cinc de vuit ha sovintejat més que altres anys.<br />L’han pujat però, finalment, la canalla s’ha fet enrere i han hagut de baixar-lo. En ronda de repetició, el cinc no s’ha resistit i s’ha alçat sense grans complicacions mentre la plaça embogia i començava a somniar amb el tres de deu amb folre i manilles, un castell que, a l’assaig de divendres a la Plaça de la Vila es va fer fins a sisens.
Aquest cinc de nou és, pels Castellers de Vilafranca, el castell número 500 d’entre el quatre de nou amb folre i fins a la torre de nou amb folre entre carregats i descarregats.<br />La vella ha engegat la seva segona ronda amb la torre de nou amb folre i manilles, que no ha pogut ser. Per això han acabat optant pel quatre de vuit amb l’agulla, un castell que han hagut de treballar, sobretot a la baixada.<br />La Joves ha aprofitat aquest moment per tirar el quatre de nou amb folre. L’han pogut descarregar i l’han celebrat d’allò més després d’una temporada més aviat fluixa.<br />La segona ronda acabava amb el quatre de nou amb folre dels Minyons de Terrassa que ha pujat bé i ha estat carregat sense dificultat.<br />En tercera ronda, s’ha intentat el tres de deu amb folre i manilles, davant l’eufòria deslligada però les manilles no han aguantat, de manera que el castell s’ha ensorrat. Hi havia més d’un centenar de persones al folre, fet que parla de les dimensions d’aquesta estructura colosal.<br />Tot seguit, la Vella de Valls ha optat pel quatre de nou amb folre. El castell ha estat molt lluitat en tot moment i no ha passat de carregar-se.<br />Després, l’opció, pels Castellers de Vilafranca, ha estat la torre de nou amb folre i manilles. Eren tres quarts de quatre de la tarda i la torre ha pujat amb consistència fins a carregar-se, però els pisos superiors han perdut un temps valuós que ha fet que, finalment, les manilles cedissin a la descarregada. En qualsevol cas, els verds ja portaven tres castells de gamma extra en aquest Sant Fèlix.

La Joves ha continuat amb el tres de nou amb folre, però no l’acabaven de veure clar. Finalment ha pujat maco fins a la carregada però després els quints han començat a patir i no ha estat possible descarregar-lo.<br />Els Minyons han tirat un cinc de nou amb folre que pràcticament es veia carregat però ha acabat saltant quan faltava poc per la carregada. Després d’aquesta caiguda, han decidit tirar el tres de nou amb folre. L’han hagut de desmuntar allargant la diada una mica més i, finalment, quan passava de dos quarts de cinc, tiraven de nou el tres de nou amb folre, el setè descarregat de la temporada.<br />En ronda de pilars ha arribat un altre moment esperadíssim. I és que els Castellers de Vilafranca han descarregat el majestuós pilar de vuit amb folre i manilles després d’haver-ho fet també a El Catllar. Ha estat la culminació d’una diada magnífica, amb quatre castells de gamma extra dels verds.La Vella també ha volgut tirar un pilar i ha decidit fer el de set. L’han pogut carregar però ha estat impossible descarregar-lo.<br />Les colles han acabat la diada a les cinc tocades amb els pilars de comiat.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: