Dimarts, 3 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Castellers de Vilafranca sortiran primers en l’actuació de la Diada de Sant Fèlix

El Saló de Plens de l’Ajuntament acollia ahir a la tarda el sorteig per escollir l’ordre d’actuació de les 4 colles Castelleres per la Diada de Sant Fèlix.

<br />L’acte va començar amb unes paraules del casteller Eloi Miralles, qui va reclamar que els castells es converteixin en Patrimoni Immaterial de la Humanitat. Després d’això, venia el sorteig amb un procediment força complicat. De fet, les coses no començaven gaire bé, i és que la mà innocent encarregada de treure les boles amb el nom de les colles castelleres, era incapaç d’obrir-les. Després d’aquest petit entrebanc, però, les coses van anar així. En primer lloc es va escollir l’ordre per accedir a la segona fase del sorteig. Els primers van ser els Castellers de Vilafranca, seguits dels Minyons de Terrassa, la Colla Jove dels Xiquets de Valls i, finalment la colla Vella. En aquesta segona fase, eren els caps de colla qui havien d’agafar una altra bola d’un altre recipient, decidint l’ordre final amb què els mateixos caps de colla podrien triar la posició on volien actuar. I Finalment l’ordre va ser aquest. La cap de colla de la Jove de Valls, va triar actuar en tercer lloc, David Miret, dels verds va escollir sortir a plaça primers, la colla vella va triar la segona posició, mentre que els Minyons de Terrassa, es van haver de conformar amb el 4t lloc en l’ordre d’actuació. <br />Com passa sempre, no tothom estava content amb l’ordre. No era el cas, però, de David Miret qui assegurava estar molt content de sortir en primera posició. L’objectiu, com sempre és posar-hi totes les ganes. A més, Miret no descarta fer el 3 de 10 si els assajos van bé.
Per la seva banda, i seguint l’ordre d’actuació, en Xavier Pena , de la colla Vella dels Xiquets de Valls es mostrava més decepcionat que Miret pel que fa a l’ordre, ja que preferien sortir en 3r lloc i no en 2n. En canvi, l’Helena Llagostera, cap de colla de la Joves de Valls estava satisfeta amb la posició, ja que havia pogut triar en primer lloc, i actuar tercers per Sant Fèlix era part de la seva estratègia. Llagostera reconeixia, però, que no es troben en el seu millor moment de forma. Per últim els més decepcionats per l’ordre que els hi havia tocat van ser els Minyons de Terrassa que reconeixen que actuar últims en una diada tant llarga com la de Sant Fèlix és força dur.

I com que després d’una bona diada cal carregar forces, l’acte va acabar amb els patrocinadors del cava que cada colla prendrà durant el dinar del dia 30 d’agost.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: