Presentació oficial d’INNOVI
El Clúster Vitivinícola Català es presenta oficialment davant del sector del vi
El Clúster Vitivinícola Català ja és una realitat després de la seva presentació oficial, dimecres al centre Àgora. El Clúster es va començar a impulsar l’any 2008 des del Penedès, i ahir es va produir el tret de sortida oficial. El seu objectiu és promoure la millora de la competitivitat de les empreses del sector vitivinícola català i empreses auxiliars a través de la innovació. Apart de les millores tecnològiques, el clúster també vol apostar per innovacions en els serveis, en el màrqueting i l’enoturisme. L’acte d’ahir va servir per donar a conèixer INNOVI, explicar el què s’ha fet fins ara, com es treballa i els futurs projectes, tal i com va explicar el gerent del clúster, Èric Anguita.
A l’acte també hi va participar l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, com a president d’INNOVI. Segons Regull, l’ajuntament ha de ser el suport i el promotor per aconseguir la unió de totes les empreses del sector vitivinícola i crear la marca Penedès. Aquesta unió ajudarà a les empreses a tenir més força comercial fora del territori català.
L’acte, que es va allargar durant tot el matí, va incloure diverses conferències sobre el món dels clústers. Alguns representants d’Acció de la Generalitat de Catalunya van explicar el funcionament d’aquestes associacions. A més, el Centre tecnològic de nutrició i salut de Tarragona va exposar com el clúster ha afectat a les empreses d’alimentació de la província. Per últim, la consultora Ambigal Consulting va realitzar una reflexió sobre les estratègies, anomenada "Avui i demà, repte estratègic".