Dijous, 28 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Plataforma per una Vegueria insta els 4 alcaldes de l’àmbit a treballar

A partir de demà, la Plataforma per una Vegueria Pròpia farà vacances.

Aquests últims cinc anys han estat molt intensos i ara, tots els seus integrants necessiten descansar i reflexionar, independentment de si aquesta tarda el Parlament aprova la vegueria Penedès o no. Aquest matí, el seu president, Fèlix Simon, ha apostat per deixar que passi l’estiu i reflexionar sobre el futur de la plataforma amb l’objectiu d’asseure’s al setembre i prendre una decisió.

Al marge de la vegueria, el Penedès ja ha aconseguit un reconeixement institucional de màxim rang com és l’àmbit de planificació territorial Penedès. I en aquest marc, Fèlix Simon emplaça els alcaldes de Vilafranca, Vilanova, el Vendrell i Igualada a començar a planificar plegats i mancomunar serveis.

Per la Plataforma ara el que toca és demanar la Delegació del Govern i la descentralització dels Serveis Territorials de la Generalitat, per equiparar-se a la resta d’àmbits de planificació.<br />Quant a la llei de vegueries, Simon recalca que a la pràctica serà una "llei virtual" i vaticina que algun dia tocarà abordar la planificació territorial de Catalunya seriosament.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: