Dijous, 28 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

25è aniversari de la Moixiganga

La Moixiganga de Vilafranca celebra el 25è aniversari de la seva recuperació i s’està preparant per constituir-se com a entitat

L’any 1985 la Moixiganga va tornar a sortir als carrers de Vilafranca. Va ser un treball complicat que va permetre que aquell any per Festa Major la Moixiganga tornés a ser present a la capital de l’Alt Penedès. Ara, vint-i-cinc anys després s’han preparat un seguit d’activitats per tal de celebrar-ho, que es presentaven aquesta setmana.<br />De fet les primeres activitats seran ja aquest dissabte amb una gimcana per als més petits que es farà a la plaça de Jaume I a partir de les 5 de la tarda. <br />En la presentació, els representants del ball van explicar també que estan molt avançades les gestions per tal de constituir-se com a entitat, el que consideren que era com un deute històric que tenien amb la vila. El secretari de la Moixiganga, Josep Maria Rovira, comentava que el fet de ser una associació els permetrà també optar a subvencions i la possibilitat de ser llogats per actuar en altres poblacions. Un fet que ajudarà també al manteniment del ball.
De fet, és una qüestió que feia anys que es parlava entre els membres del ball, però que fins ara no s’ha tirat endavant.<br />Pel que fa a la resta dels actes, a banda del d’aquest dissabte, continuaran el 17 de juliol amb el que serà l’acte central de la celebració.

L’actuació a partir de les 9 de la nit de les moxiganges de Sitges i de Valls, juntament amb la de Vilafranca, davant del Palau Baltà.<br />El darrer dels actes serà ja el mes d’agost, concretament el dia 21 en que s’inaugurarà l’exposició "25 anys de la recuperació de la moixiganga de Vilafranca", serà a les 7 de la tarda a la capella dels Dolors. Finalment a 2/4 de 10 de la nit davant del Palau Baltà es farà la fotografia commemorativa, i després el sopar pels exmoixigangers i membres del grup. Els organitzadors calculen que comptaran amb l’assistència de més d’un centenar de persones.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: