Diumenge, 24 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Més de 400 inscrits participen a la segona Conferència Internacional de Vitivinicultura Ecològica, Sostenible i Canvi Climàtic, l’EcoSostenibleWine 2010

Es tracta d’un important fòrum de debat internacional que donarà solucions i respostes a la sostenibilitat en el sector vitivinícola. L’acte inaugural ha anat a càrrec del director general de l’INCAVI, Oriol Guevara i ha estat presidit per l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull i els secretaris generals del Departament d’Agricultura, Xavier Castella, i de Medi Ambient i Habitatge, Eduard Pallejà.

<br />L’alcalde de Vilafranca ha donat la benvinguda als participants tot i recordant el pòsit històric , cultural i econòmic del sector al Penedès, i apuntant que el camí de futur passa per treballar de forma sostenible.
L’expert en matèria de mediambient de l’Incavi, Enric Bartra, destaca que a la conferència hi ha participació d’experts d’arreu.Bartra assenyala també que Catalunya és un motor pioner en l’aplicació de tècniques ecosostenibles i que en un futur proper aquestes tècniques s’aplicaran de forma majoritària al nostre país.

La Conferència compta amb la participació de més de 400 inscrits, i ponents procedents de 8 països diferents. Hi haurà la intervenció de prestigiosos tècnics i experts nacionals i internacionals en producció sostenible, com ara el del professor Hans Schulz, director del Centre d’Estudis de Viticultura i Enologia de Geisenheim, Alemanya o el Director de Ciència i Innovació de l’Associació de productors de Nova Zelanda, Philip Manson. El Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) participarà en l’esdeveniment amb la presència del seu president, Daniel Valls, demà com a moderador de la sessió 4 ‘Implicacions de les polítiques ecològiques i sostenibles en el comerç’. Entre d’altres temes, la taula parlarà i debatrà sobre la percepció del consumidor de la producció ecològica i la sostenibilitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: