Dissabte, 23 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La flama del Canigó arriba demà a l’Alt Penedès

<p class="MsoNormal" /> <span lang="CA" style="font-size: 14pt; mso-bidi-font-size: 12.0pt;" /><span style="font-family: Times New Roman;" />Demà, 23 de juny, la flama del Canigó tornarà a repartir el foc per encendre les fogueres de Sant Joan.

</span></span><span lang="CA" style="font-size: 14pt; mso-bidi-font-size: 12.0pt;"><span style="font-family: Times New Roman;">Des de fa 10 anys, la flama arriba<span style="mso-spacerun: yes;">  </span>a Torrelles de Foix procedent del Canigó i enguany, la delegació d’Òmnium Cultural a l’Alt Penedès, amb el suport de 24 entitats de la comarca, ha impulsat la recuperació d’aquesta tradició a Vilafranca. Als anys 80, el Consell Comarcal i l’ajuntament de Vilafranca havien fet una rebuda institucional de la flama però es va perdre la tradició, a excepció d’alguns anys en que va agafar el testimoni el Casal de la Gent Gran del carrer Peguera.</span></span>

<div></div>
<p class="MsoNormal"><span lang="CA" style="font-size: 14pt; mso-bidi-font-size: 12.0pt;"><span style="font-family: Times New Roman;">Per tal de retre un petit homenatge als torrellencs que han mantingut aquesta tradició, una delegació d’ Òmnium hi anirà a buscar la flama, com ha explicat el seu president, Ricard Serra.</span></span>

<p class="MsoNormal"><span lang="CA" style="font-size: 14pt; mso-bidi-font-size: 12.0pt;"><span style="font-family: Times New Roman;">Aquells que els vulguin acompanyar fins a Torrelles, han d’estar a dos quarts de 5 de la tarda a l’aparcament de la FECA.</span></span>

<p class="MsoNormal"><span lang="CA" style="font-size: 14pt; mso-bidi-font-size: 12.0pt;"><span style="font-family: Times New Roman;">Camí de Vilafranca es farà una parada a Pacs i es preveu que cap a 2/4 de 6 de la tarda arribi a l’Agrícola de Pacs, on els membres del Club Atletisme de Vilafranca cobriran amb relleus el trajecte fins a la capital de l’Alt Penedès. La flama entrarà per l’avinguda Catalunya i enfilarà el camí cap al parc Tívoli, on a les sis de la tarda, on es repartirà el foc a totes les entitats, barris i particulars que vulguin rebre el foc per encendre la foguera.</span></span>

<p class="MsoNormal"><span lang="CA" style="font-size: 14pt; mso-bidi-font-size: 12.0pt;"><span style="font-family: Times New Roman;"> </span></span><span lang="CA" style="font-size: 14pt; mso-bidi-font-size: 12.0pt;"><span style="font-family: Times New Roman;">A les 7 de la tarda es llegirà un manifest unitari i tindran lloc els parlaments que donaran pas a l’encesa de la foguera, que estarà preparada a la pista del Tívoli.  </span></span><span lang="CA" style="font-size: 14pt; mso-bidi-font-size: 12.0pt;"><span style="font-family: Times New Roman;">En una entrevista a Ràdio Vilafranca, Ricard Serra ha convidat a seguir una tradició poc coneguda que consisteix en escriure un desig i cremar-lo a la foguera.</span></span>

<p class="MsoNormal"><span lang="CA" style="font-size: 14pt; mso-bidi-font-size: 12.0pt;"><span style="font-family: Times New Roman;"> </span></span><span lang="CA" style="font-size: 14pt; mso-bidi-font-size: 12.0pt;"><span style="font-family: Times New Roman;">La festa acabarà amb una ballada de sardanes amb la Cobla Catània, a un quart de vuit del vespre.</span></span>

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: