Diumenge, 1 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’atur a l’Alt Penedès s’ha reduït molt lleugerament al mes d’abril

Feia molts mesos que no es donaven xifres de reducció de l’atur a la nostra comarca.

Per tan les dades han de ser benvingudes, malgrat que suposen una molt tímida disminució de l’atur. En concret a data de 30 d’abril a l’Alt Penedès hi havia 8.415 aturats, és a dir set persones menys a les llistes de l’atur que el mes anterior. I a Vilafranca la llista d’aturats és de 3.587, amb una disminució de 13 persones respecte el mes de març.<br />Tot i la timidesa de les xifres cal destacar que si es comparen amb els increments dels primer trimestre de l’any, les dades són positives. Recordem , per exemple , que l’atur a l’Alt Penedès va pujar el mes de març en 253 persones.
Si mirem les xifres del conjunt de Catalunya cal destacar que s’ha registrat un descens de 10.382 persones aturades el mes d’abril, el que representa una baixada del 1’7% respecte del mes anterior. A hores d’ara, el nombre total de treballadors en atur a Catalunya és de 593.656.<br />Catalunya és la comunitat autònoma on més ha baixat l’atur el mes d’abril, seguida d’Andalusia. De fet, la baixada de l’atur a Catalunya representa gairebé el 43% del descens que s’ha produït al conjunt de l’Estat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: